fredag 29 juni 2012

Mera från trädgården

Min damm speglar himlen

Gammal klängros gör så gott han kan

Romance heter denna skönhet

Min arbetsplats i trädgården är inramad av blommande kryddsalvia

Dagarna springer iväg och redan har vi kommit till rosornas tid i trädgården. Varje dag hittar jag nya buskar som har börjat att blomma. Överallt hoppar talgox- och blåmesungar omkring och hjälper till att decimera bladlusbeståndet. Just nu är luften full av svalor utanför fönstren. De gav oss en riktig flyguppvisning under frukosten. Kanske är det myrorna som börjar svärma eftersom de flyger tätt över gräset och fångar något. Vi har gäster som sover sött i husbilen vid vårt garage. Vi ska hitta på något roligt så småningom i det vackra vädret.

3 kommentarer:

 1. Åhå, så rosorna börjar blomma på Öland? Här får jag nog vänta någon vecka till, men de flesta av dem har gott om knoppar. Men min 'New Dawn' ser mäkta skabbig ut i år. Vete fåglarna om den överlever sommaren, om jag ska vara ärlig.

  På tal om myror, så har jag börjat undra om inte hela underjorden vid "Rucklet" är ett enda stort myrbo. Varän jag sätter ner spaden verkar jag gräva rätt i ett bo. Små svarta, mellanstora svarta och ettriga röda om vartannat, här finns alla sorter! Häromdagen försökte jag göra processen kort med ett svartmyrsbo vid Glaspalatset genom att hälla litervis med kokande vatten rätt ner i ingångshålen. Tror du det lyckades? Så klart inte. Inom en timme noterade jag att det bara packat väskorna och flyttat på sig ett par meter längre bort :o/

  Trevligt veckoslut! Vi ska få regn hela dagen imorgon, så jag hoppas att ni (som har gäster som vanligt) har bättre tur med helgvädret.

  SvaraRadera
 2. Hej på dej Kerstin!

  Ser att den är en hel del som blommar hos dig- Bla näckrosor av den sort som jag tror vi har samma av. Ser att där är en stor knopp hos oss vet inte om den ska bli mörkröd eller något annat spännande. Gula knappar har vi. Just nu är det hyfsat väder ute tror bestämt det håller på att ljusna upp. Strax vankas här pizza. Ha det gott min vän! Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Så vackert det ser ut vid din damm! Härligt när rosorna börjar blomma!
  Nu blev jag lite nyfiken:)...jag trodde att du alltid bott på Öland!! Hur kom det sig att ni flyttade just till Öland??
  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera