torsdag 13 oktober 2011

Så blir det ett litet blogguppehåll


Tidigt i morgon bitti reser jag norrut för att hjälpa mamma att flytta. Hon är så glad att få komma till en pensionärslägenhet med hiss och värme. Där hon bott de senaste 40 åren sätts bara värmen igång när det är under plus 10 grader utomhus så det har känts både kallt och fuktigt många gånger. Det påminner om min mormor som stoppade upp en tidning på ryggen under den stickade västen , när hon frös. Det var ett knep från hennes uppväxt i omoderna, ruffliga lägenheter i Stockholm runt förra sekelskiftet. Dagens bilder är från Ölands norra udde, som är full av röda bär och fåglar som njuter av dem.

6 kommentarer:

 1. Fina, stämningsfulla höstbilder.
  Härligt med flytt till bättre boende för din mamma!
  Ha det bra!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Vilket paradis för fåglarna med dessa bär - och för fotografer... :-)
  Skönt för mamma att få bo varmt - och bekvämt med hiss!
  Det där knepet med tidningspapper kände jag inte till. Kanske ett storstadsfenomen? På landsorten hade man ju ved att elda med...

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt själv bott i en omodern lägenhet på söder i Stockholm som nygift. Fast vi satt in gasvärme och hade vattentoalett så det var helt OK. Bada/duscha/tvätta fick man dock göra när man åkte hem till föräldrarna. Att välja omodernt var ett sätt att få lägenhet på efter 10-15 års väntan.
  Kommer också ihåg min morfars och morsmors lilla röda hus på söder (numera renoverad konstnärsbostad) där torrmuggen var på gården och man hade slaskhink i köket som frös på vintern!
  Min mosters lilla hyreslägenhet var inte heller så kul, när man gick på torrmuggen på gården sprang det stora feta råttor ut från muggarna. Fy 17! Tänk att man upplevt sånt här!!

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder!!!

  Önskar er lycka till med flytten både du och din mamma!

  Det blir säkert tufft för er båda men så skönt efteråt då det blir tryggare och bekvämare.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att din mamma får ett bättre boende. Hoppas att allt går bra med flytten. Och välkommen tillbaka :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 6. Fine rognebærbilder.
  Håper du hadde en fin skördefest.

  SvaraRadera