fredag 28 oktober 2011

Disig morgon
Denna dimmiga morgon då fukten hänger i stora droppar och doften från de nygödslade gärdena ligger tung utanför fönstret och vägrar att blåsa bort, då passar koltrastarna på att ha rönnbärskalas. Trots filtret av fukt mellan kameran och motivet blir det ändå kontrastrika bilder i vackert rött och svart. En talgoxe har också hittat "smörkulan" som jag hängde upp i går. Torkar det upp lite fram på dagen ska jag ställa tillbaka trädgårdsmöblerna i förrådet precis som jag ska ställa tillbaka klockan en timme på söndag när vintertiden börjar. Bra tumregel!

8 kommentarer:

 1. Du har rönnbär kvar ännu! Här är allting bortplockat för länge sedan. Jag tänkte som vanligt, att jag skulle plocka några liter för frysen till senare gelétillverkning, men pyttsan heller. Tror att alla fåglar som kommer via dig har alla våra bär i magarna som flygbränsle:). Rätt så också!

  Ja, nu skall vi snart ställa klockan igen...
  Ha en fin helg!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Ja, jösses ... hur i herrgårds frid ska jag komma ihåg att ställa om klockan? Det är nog bäst att jag programmerar in en påminnelse i mobilen, annars glömmer jag det garanterat!

  Tät dimma även här, och rått och småregnigt. Me no like this kind of weather :o/

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Så vackert med Koltrasten och rönnbärskvistarna! Tänk att de fått hänga orörda så länge ! Här är det mesta uppätet och t o m trastarna börjas så sakteliga vända mot varmare klimat. Men så ha riv haft en otroligt gynnsam höst.
  Ha en fin helg! /Bea

  SvaraRadera
 4. Fina bilder!
  Regntunga skyar är det även här hos mig , mörkt och höstlikt.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 5. Underbart vackra bilder och kul att se att småfåglarna fortfarande har gott om mat!

  SvaraRadera
 6. Nog blev det härliga bilder med fina färger!
  I år har vi haft osedvanligt dåligt med rönnbär, efter flera år med överdåd i alla våra träd (vi har minst femton stycken på vår tomt). Vissa år blir det dramatiskt om frosten har slagit till innan sidensvansarna drar förbi. Fyllefåglarna flyger rakt in i väggar och dörrar och ligger sen nedanför med bruten nacke. Den synen slipper vi i år.

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder på småfåglarna!
  Skön helg!

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra bilder Kerstin.! Så effektfullt med rött och svart. Måntro han trivs där bland alla röda bär. Härligt med fredagskväll, gått av veckoskiftet, ljusen tända, bordet dukat, festmiddagen på spisen, nära nära, godisskålen förberedd till Idol... kan det bli mycket bättre?

  SvaraRadera