tisdag 7 december 2010

VintervilaI vår lilla by kan man ibland känna sig förflyttad till Anna Maria Roos`Sörgården eller Astrid Lindgrens alla fina miljöer. I går pulsade vi i snön och passerade Mellangården som nu ligger i ostörd vintervila. Här bodde tidigare stora familjer och jag har träffat några av de barn som växte upp utmed den här, numera halvt igenvuxna gatan. Fåglarna äter på i trädgården och på bilderna ser ni en stenknäck med sin fantastiska kärnknäckarnäbb, som tar en liten paus i en högst tillfällig solglimt. Dessutom fångade jag en äkta snöskata på bild.

6 kommentarer:

 1. God morgen!
  Så stemningsfulle bilder du har tatt.Det er virkelig fint på Öland. Og tenk en kjernbiter, det er mange år siden jeg så en sånn her i Asker.
  Ha en fin dag:)
  Klem Gunn

  SvaraRadera
 2. Vinterstämningen är på topp...stenknäck också!
  Inte illa!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder, Stenknäck har jag faktiskt också sett en gång. Det var för flera år sedan när jag bodde i mitt förra hus, och den var såååå fin.
  Ha en fin vinterkväll!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder, det måste vara den blåa himlen som gör att det ser så underbart ut. Här är det bara grått, grått, grått....

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, förstår att det känns vemodigt då man tänker på hur det varit sådant liv ocj´h sedan står det öde och gapar. Med tanke på det härliga läget och på hur många hemlösa det finns känns det ändå märkligt tycker jag.

  Fantastisk du är på att fånga fåglarna visserligen är djuren mindre skygga nu i vinterkylan. Ha nú en skön kväll. Här bakas det små knäckebrön med pepparkakskrydda. Tänkte baka dem i små pepparkaksformar, tack för god support! Kram Ingela!

  SvaraRadera
 6. Herlige bilder fra deg som vanlig!
  Fortsatt god advent! Klem!

  SvaraRadera