fredag 3 december 2010

Så vackert!Nej, det blev ingen resa igår. Precis när vi började bli resklara friskade vindarna i och den första snöbyn passerade. På radion bad man alla att stanna hemma som inte måste ut, så vi bestämde oss snabbt för att skjuta på resan till nästa vecka. Nu har vi någonstans mellan 30 och 40 cm snö och betydligt högre drivor lite varstans. I förrgår tog vi en promenad utmed stranden. Precis när vi kom ner passerade en havsörn med tunga vingslag och den förskräckta mås han mötte försökte göra sig osynlig. Vi stod länge och tittade på de otroliga scenarier som bredde ut sig framför oss. Molnen, snön och vattnet bildar det vackraste måleri man kan tänka sig.

11 kommentarer:

 1. Javisst är det andlöst vackert! Bara att tacka och ta emot och något annat kan vi ju inte heller.

  Skönt mitt i allt att kunna skjuta på saker ibland

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Oj, det var mycket snö!
  Fina bilder och Havsörnen var säkert spännande att betrakta :)
  Ha ett skönt veckoslut!/ Bea

  SvaraRadera
 3. Ja, en sak man kan säga om vädret är att det blr vackert att se på och fota, vet inte om du sett snöformationerna på min fotoblogg?
  Havsörnen gjorde en flygning precis ovanför huset i veckan men innan man hinner med så är den högt upp igen. En mäktig syn ärd et dock :-)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med. Fantastiskt vackra bilder och så härligt att få en örn på bild:)
  Ha en riktigt bra dag!

  Kramar Maria

  SvaraRadera
 5. Vackert, vackert, tur ändå att ni ej hann iväg ut i trafiken. Ha en fin Fredag.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Hej igen!
  Log över din komm..... notbladen är för mig "bara" gammalt papper och loppisfynd. Förstår att man inte rör en körmedlems notblad ;)
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 7. Vilka otroligt vackra bilder.
  Och havsörnen är ju mäktig, och att du hann fånga den så fint på bild var ju fenomenalt.
  Måsen måste ha varit skräckslagen.

  Ha en riktigt fin helg
  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 8. Jomen, naturen är både vild och vacker! Vilken fotografisk fullträff att du hann få upp kameran och fånga örnen :oD

  Här vräker snön ner just nu, så det är väl ert oväder som flyttat sig norrut. Lusten att bylta på sig och gå ut och skuffa gården tom är ungefär densamma som utomhustemperaturen: flera grader under noll. Det är kyligt nog så det räcker här inne! Jag har ett element i vardagsrummet som behagar krångla, så jag har lekt VVS:are en god stund i förmiddags. Luftat, skruvat bort termostaten, våldfört mig på givaren medelst bankning och vickling, och ser man på tusan, jag tror det funkade!

  Trevlig vinterhelg!

  SvaraRadera
 9. Här kom bara beskedliga 2-3 cm snö igår, och idag har det inte kommit nån alls. Skönt!! Så totalt har vi väl 30 cm, och för min del räcker det gott och väl för hela resten av vintern! <:-)

  Men visst är det vackert med ett riktigt vintervitt, snötäckt och gnistrande kallt landskap - som på dina foton. Kul med örnen!!! :-)

  Trevlig helg!

  /AnnaKK http://annakk.blogg.se

  SvaraRadera
 10. ujuj,,,kan verkligen rekommendera ylle/silkeunderstället..så varmt..det borde du ha!! Om det är så snöigt på Öland..så fint att se en havsörn, så mäktigt..det blir mysig innetillvaro kan jag tro, denna helg..Huvva ser kallt ut på havet, men vackert, Kram Karina

  SvaraRadera
 11. Å så fine bilder!! Det er så vakkert med havet, snøen med de lange gresset som stikker opp og til og med havørn!!
  Ha en fin og koselig helg:)
  Klem
  Gunn

  SvaraRadera