måndag 20 december 2010

1000 år?Jag åkte förbi en gammal ek på min sparkstöttingtur. Man säger om ekar att de växer i 300 år, lever i 300 år och dör i 300 år. Den här är nog inne i slutet av den sista 300-årsperioden men fortfarande så vacker med sina knotiga konturer. Inomhus börjar de första hyacinterna visa färg och en svag doft kan anas redan från de svällande knopparna. Utomhus kan jag urskilja koltrastarnas svarta skuggor, väntande i buskarna vid fågelmatningen. Årets längsta nätter har snart passerat och redan om några veckor kan vi nog höra talgoxens första trevande drillar om solen tittar fram. En tid av väntan och längtan!

5 kommentarer:

 1. Ja snart vänder det, även om det är svårt att tro denna snöiga och blåsiga Måndag.
  Men vi får hålla ut, bara julen är över hoppas jag även vintern tar slut.
  Ha en bra dag
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Jo, snart är våren här, specielt för uggelvänner som börjar lyssna på ugglornas rop strax efter nyår.

  Julhälsn./Hannu

  SvaraRadera
 3. Så fint med hyacintlökarna i vinglasen! Kanske en idé att ta efter. Men då får jag nog se till att köpa några lökar med snart utslagna knoppar om det ska vara fint till julen. Eller ge bort som julgåva till någon som tål doften.

  SvaraRadera
 4. Hej Kerstin!
  Visst är det skönt att det rullar på som vanligt och att man trivs med det så att säga...att inte behöva jaga efter mer och mer och mer...att vara nöjd med vad livet ger ändå!
  Mmmmm...önskar dig och gubben din en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
  Hoppas du fortsätter att blogga som du gjort och jag kommer att var din blogg trogen!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Ja, talgoxens vårdrill längtar man efter nu när det är som mörkast..
  Hos mig hade pilfinksflocken en stor konflikt vid fågelbordet tidigt i morse. De var tydligen osams om ordningen vid serveringen och jag vaknade av deras ilskna tjatter. Det lät riktigt mysigt! Det är så lite fågelljud ute just denna årstid att man gläd åt finkars gruff.. :)
  God vinterfortsättning!
  /Kirsti
  http://naturligtvisfritid.blogg.se/

  SvaraRadera