onsdag 15 december 2010

Värre och värreDet tjuter i knutarna (som vanligt) och det är ändå lugnet före stormen säger vädergubbarna. I går var vi ändå tvungna att åka iväg till närmaste samhälle för att uträtta en del ärenden. Det är bara att ge sig ut på isbanan i max femtio och hålla tummarna för att ingen omdömeslös bilist kommer från andra hållet eller att nya drivor har blåst ihop över vägbanan. Nu gick det bra den här gången också och jag kan till och med tycka att det är riktigt vackert ibland när snön blåser över vägen och bildar ett maränglandskap utmed kanterna. Skönt ändå när man anar Böda kyrka och vet att man snart är hemma. Vi kan inte byta ut alla gamla fönsterglas mot nya, men jag har god lust ibland! I går kom plötsligt en liten steglits fram till fågelbordet och det blev bara suddiga bilder av den lilla färggranna pippin genom den slitna och ojämna rutan. Jag försökte att ljudlöst öppna fönstret, men då försvann den förstås.

8 kommentarer:

 1. Grattis till fint besök - Steglitsen, den hoppas jag få se ngn gång också :)
  Fyy...vilket väder ni har, absolut inget skojigt, men hoppas vindarna vänder och det blir en human vinterkänsla med mycket nöje!
  Nu kallar jobbet om en stund och jag hade mycket hellre suttit vid köksbordet och "räknat" fåglar idag ;)
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Steglitsen är verkligen fin, även här brukar det komma en flock då och då , inte varje vinter men rätt så ofta. Dom är verkligen skygga, flyger iväg innan kameran hinner komma fram. Förstår att ni har kallt, det blir hemskt när det blåser.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Jag hade länge önskat att få se en steglits, kanske för att den fanns på omslaget på en av mina fågelböcker och den såg så exotisk ut, när jag den 21 april 2004 tittade ut mot vårt fågelbord och där satt den! Gissa om jag blev glad! Men lite förvånad över att den var så liten. I min fantasi hade den blivit en bit större.
  Om den hade blåst upp med vårvindarna eller hamnat i fel "gäng" är svårt att veta, men jag har aldrig stött på den här uppe sen dess. Här uppe är alltså fem mil nordväst om Skellefteå.

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för att det inte blir så hemskt som de har "lovat". /Anette

  SvaraRadera
 5. Godagens! Visst är det rätt vackert med vinter... om man nu tillåter sig att tänka tanken rakt ut. Kanske är det också så att våren blir allt mer välkommen då den är här. Jag minns vintriga vintrar förr, då man kunde både åka skridskor, skidor, pulka och spark. Och du ska man vara ärlig så de där åren då våra egna barn var små... då höll det bara i sig så pass länge att grunkorna hann ner från vinden sen var det tö och barmark igen.

  Det är just det där knöliga med att ut på vägarna, och jag antar att det inte var något större bekymmer för oss då vi var barn.

  Ha nu en skön dag inne i värmen men först ska du kanske ta en tur till affären med din fina spark? Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Ja nog blir det värre. Imorgon kommer det tydligen att bli snö och blåst i HELA landet.
  Jag för min del har inget jag måste ge mig ut och köra för eller så. Kan gå till jobb. SKÖNT!
  Ha det gott i vinteryran:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Nu får ni hålla er hemma det är ju riktigt busväder och värre ska det tydligen bli.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 8. Nei og nei for et vær dere har !!
  Riktig vinter ser jeg! Vær nå forsiktig på isen!!!
  Ha en trivelig førjulskveld!!

  SvaraRadera