söndag 12 december 2010

Större hackspett
Varje dag har jag besök av de stora, färggranna hackspettarna. Det är minst en hona och en hane, kanske flera men jag har aldrig sett fler än två samtidigt. Nästan varje gång jag tittar ut sitter någon av dem och hackar på en talgboll med stjärten vikt som ett stöd under bollen. Om några månader får jag höra deras glada vårsignaler ljuda över nejden, när de trummar på någon stolpe eller trädstam. JA, det blev äntligen en spark i går. Den ligger nu i ett paket och väntar på montering. Det passar bra idag när gårdagens töväder förvandlats till isglasyr på de skottade gångarna och vägarna. En riktigt skön söndag upplyst och uppvärmd av tre tända ljus, önskar jag er alla!

8 kommentarer:

 1. Läckra är dom! Förutom när de tror de ska hacka på grannens stora radiomast - det ekar rätt ordentligt när en hackspett hackar på en stort ihåligt metallrör:-) /Anette

  SvaraRadera
 2. Visst är det fint med hackspettar, vi har också många här. Det konstiga är dock att i Stockholm vid Älvsjömässan där vi bodde tidigare, där hade vi "näktergalningar" (OBS stavningen) som höll oss vakna om försommarnätterna - men det har vi inte hört några här. Annars verkar det finnas det mesta i fågelväg!
  Visst 17 blåser det idag och är riktigt ruggigt, så idag blir det ingen skön långprommis inte!

  SvaraRadera
 3. Önskar dig detsamma, hoppas du kan göra en provtur på isgatorna när ni fått ihop sparken.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Wow...kolla där...vilka kanonbilder du fick!
  Snyggt!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig fågelprakt du har!

  Hos mej har jag bara sett till blåmes och talgoxe idag. Men i massor.... Dom andra dagarna har det inte varit så många.

  Vi hade -12 tidigt imorse men nu är det -3 och sol från nästan klar himmel.

  SvaraRadera
 6. Hej, jag är ny följare på din blogg efter tips från Stjärnkraft.

  Vid vårt fågelbord här i norra Västerbotten har vi inte så stor variation just nu, det är talgoxe, pilfink, blåmes, domherre, talltita och så hackspett. Vi brukar få besök då och då av några grönspettar och så har vi en eller ett par nötkråkor som rör sig i vår omgivning. Förutom skator, kråkor och korpar i träden en bit bort.

  SvaraRadera
 7. Härliga fågelbilder! Lyckliga du som har så mycket vackert att kolla på i din trädgård
  :-)

  Imorgon Lucia ska du upp och lussa då ;-)

  Vi ska till konserthuset med skolklassen det brukar vara en höjdare! Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Tror säkert att du får stor glädje av din spark för här är det fint före på vägarna. Visst ser det eländigt ut med träden och alla grenar som gått av och tror det mest var blötsnön som var boven. Här blir det till att ta fram sekratören och försöka få ordning på buskarna i vår, så man är glad att man inte har fina runda bollbuskar nu. Var norröver på ön och det är bra vackert med vintervitt alvar och ni har ju så kargt landskap bara man kommer bortom Lundeby. Ha en trevlig advent, Karina.

  SvaraRadera