söndag 5 december 2010

Öppna landskapUtrustad med både dubbar och stavar tog jag en promenad i går eftermiddag. Solen tittade fram en kort stund och visst är det vackert i vår lilla by! Snötäcket ligger orört och bryts endast av rådjursstigar och harens skuttspår här och var. Ett tjugotal björktrastar passerade över huvudet på mig på väg till buskagen en bit bort och några domherrars visslingar hördes från toppen av ekarna. Väl hemma igen satt jag nästan kaffet i halsen när jag plötsligt såg en råbock komma klivande i trädgården. Men visst ja, jag har ju satt upp skydden för de minsta ömtåliga nyplanteringarna. Nu ska jag sätta på ugnen och baka mina goda cheesecakebakelser. Det kommer grannar på besök i eftermiddag.

7 kommentarer:

 1. Så vakkert det er hos deg! I natt har det snødd litt her óg.
  Ha en koselig søndag med naboene.

  klem
  Gunn

  SvaraRadera
 2. ...åh, vad vackert med sol! Jag längtar verkligen efter den, men framförallt efter att kunna gå ut och ta en lång prommis med hunden. Som det är nu kan hon inte gå någon annanstans än på en plogad väg och det är ju inte så kul. så det blir väl att stanna inne idag igen och bara gå ut för dom absolut nödvändiga rastningarna utmed vägen utanför - inte SÅ kul!

  SvaraRadera
 3. Godmorgon Kerstin efter att ha tagit ännu en lur så är jag nu också uppe för andra gången denna morgon. Hemsk historia du berättar om lös hund i kommentar på min blogg. Stackars får!!!

  Vackra foton du har tagit. Säga vad man vill för vinterlandskapet är verkligen bedårande. Visst är det vackert med orörd snö. Här är också mycket snö men på stora vägarna är det nu allt annat än vitt och vackert!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Så vackra rådjuren är att titta på men det var tur att du grejat till lite skydd för dina växter på tomten så att rådjuren inte intog sin lunch inne på din tomt.
  De andra bilderna som du visar är som underbara vykort. Vilken fin fotograf du är.
  Ha nu en fortsatt fin andra advent!
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 5. Tänk så tidigt vintern kommit,här har vi oxå mycket snö.
  Ha det så bra!
  Kram!
  Märta

  SvaraRadera
 6. åh såna vintriga bilder från Öland...vackert.
  Man har svårt att tro, att det bara är början av december.,.vintern har pågått redan ju ett tag...,men så fort som dagarna går..så kommer snart en vår..kramis

  SvaraRadera
 7. Oj, vad ni har fått vinter i ert vackra landskap.

  mvh/Hannu

  SvaraRadera