lördag 18 december 2010

Relax"Koppla av" sade Chessie och slappade i bästa skinnfåtöljen under den kulna eftermiddagen, "det blir nog jul ändå." Jag stoppade ner jullimporna i plastpåsar för vidare transport till frysboxen. Årets julbak var avklarat! En sparade jag för lite avsmakning till kvällsteet. Gårdagens sparktur gick till havet och tillbaka. Jag stannade en stund och lyssnade till det oavbrutna dånet av vågorna. Mäktigt! Det är orkidetider nu. Det märks i många bloggar. Jag fick ett skott i somras av min kompis Pelargon-Eva. Jag glömde förstås fråga vad den heter. När den första knoppen började veckla ut sig såg den alldeles blå ut. Hurra tänkte jag, en blå orkide som är så vackert. Sedan försvann den blå färgen och blommorna blev lite brungröngula. Men..vad konstigt! I ljuset av kamerablixten framträdde den blå färgen igen på ett av kronbladen.

5 kommentarer:

 1. Chessie är för söt där hon ligger i fåtöljen visst är dom mästare våra djur på att slappa... men också alltid vara redo. Ett föredömme absolut!

  Limporna ser dejliga ut och det hade passat bra med en smakbit nu lagom till frukost ;-)

  Orchidéen är dejlig i färgen tycker jag. Jag har ju en som är snarlik och tror nog att det är min favorit.

  Idag väntar härligt och intensivt julstök... sedan har Mats en överraskning i kväll!

  Ha det gott! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Men så skönt hon har det i fina stolen ;)
  Mums...limporna ser fantastiskt goda ut.
  Låter härligt med sparktur, det har jag inte hunnit med ännu, men hoppas på en och annan tur i mellandagarna, då jag får en semestervecka och skall njuta och koppla av :)
  Ha en fin dag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. -skott av en orkidee-....? Intressant! Har inte speciellt gröna fingrar men trivs med blommor, och då särskilt med orkideer då dom kan överaska med så mycket blommor trots att man glömt dom.... ;o)

  Delade hon på blomroten eller hur gick det till när du fick ditt skott.? Sjukt nyfiken... *ler generat*

  SvaraRadera
 4. Ja, djuren är klyftiga dom , inget julstress där inte. Orkideen är jättefin, både blå o randig. Ha en fin lördag.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 5. Det är lite spännande det där med blomfärger och fotografering. I somras försökte jag ta några bra bilder på de röda rosorna jag hade i krukorna, men färgen liksom flöt ut hela tiden, det gick inte att få någon skärpa på själva blommorna. Midsommarblomster är också svåra att få korrekt färg på tycker jag.

  Mina jyckar är också duktiga på att slappa. Vad är Chessie, en Bordercollie eller en Aussie?

  Dom där bröden skulle inte vara helt fel att ha. Dom ser jättegoda ut.

  SvaraRadera