söndag 19 december 2010

Gulsparv och snö snö snöSnön faller och vi med den... ja psykiskt kanske men fysiskt har jag hållit mig på benen ännu så länge. Dubbar på kängorna och ett stadigt tag i sparken gör att jag kan forcera isgatorna utan problem. Under en lång runda igår mötte jag en polisbil ute på stora vägen. Plötsligt for aningar om att jag borde åka med trafiken istället för mot den när jag färdas på spark, igenom huvudet. Men poliserna hade annat att tänka på och ignorerade mig fullständigt. I går hade jag ett trevligt möte med en nyfiken gulsparv. Snart börjar kanske de också titta in genom fönstren som blåmesarna gör varje dag. I dag, fjärde advent, ska vi avsluta dagen med en julkonsert med Nordölands alla körer, om inte snöfallet sätter käppar i hjulet.

6 kommentarer:

 1. Godmöra Kerstin :-)

  Du vill väl inte bli av med snön nu då du precis har skaffat en spark? Sent igårkväll färdades vi till fots genom byn det snöade ymnigt, var inte alltför kallt och stunden kändes sagolik! Berättar lite senare varför men väntar först på att Mats ska ladda in ett kanske häftigt foto från sin mobil. Jag hade glömt min!

  Ha nu en härlig Advent tänk nu är det inte många dagar kvar!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. God Morgon!
  Jag är riktigt glad att jag inte orkade åka med på julshow, usch för att vara ute på vägarna, och särskilt E4.Nä jag har det allt bäst hemma. Nu får jag bara hoppas att dom tar sig hem helskinnade oxå, hade blivit många stopp på ditvägen på grund av olyckor.Nej nu ska jag lägga sillen i vatten en stund.
  Ha en härlig 4advent!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Morning på Ölandsvindarnas brud...Vad söt liten sparv, ser lite mager ut..men den kanske sräcker på sig..dååååååååååååååååå ser man lite magrare ut, har jag kommit på ;-) he he.
  Önskar dig en fin 4-dje advent.Kram Karina

  SvaraRadera
 4. Tusen tack för hjälpen med min orkideefråga!
  Nu vet jag vad jag ska göra i vår med mina som blommar så-in-i-helsike *ler* i köksfönstret just nu. Efter att ha varit stendöda i ett halvår så började dom sätta knoppar på hösten och nu syns knappt det gröna på dom ;o))
  Och tack för upplysningen om att det är söndag..... Just nu känns det som att jag behöver lite vägledning. *skrattar*

  Skulle ha en fråga till... (Du som verkar kunna det här med fåglar.) Undrar varför blåmes/talgoxe (?) flyger mot husväggen och ibland landar där om den får grepp. Sen hör jag ett "pickande", först trodde jag att nån stod och slog på väggen med en träpinne... I början gick jag ut på gården för att titta, och det tog lite tid innan jag kom på vad det var.... Det stör mej inte men skulle vara roligt att veta varför dom gör så..

  SvaraRadera
 5. Vi brukar ha gott om gulsparv vid vårt fågelbord men för det mesta kommer dom i början på mars. Det har hänt att dom visat sig hela vintern men det hör till undantaget.

  Gott om snö har vi nu efter tre dagars snöande men vi slipper ishalka. Jag har förresten köpt mig ett par IceBug-kängor, efter ett tips från bloggen Gubben vid Rämen, och dom är toppe när det är halkigt ute.

  Undrar just om du kom iväg till julkonserten. Jag hör på rdion att det är bbesvärligt väglag på din ö.

  SvaraRadera
 6. Så fine bilder av gulspurven! I helgen var jeg på hytta og skal si fuglene spiste mye! Og det var fullt med dompaper der. De var så fine mot den hvite snøen.
  Så fin spark du har fått deg, den var fin.
  Ha en fin mandag.

  SvaraRadera