tisdag 14 december 2010

Vindarnas öI dag blåser det ännu mera och snön driver runt. I går kördes alla barn hem från skolan vid 13-tiden eftersom vinden skulle öka under eftermiddagen och risken var stor för att alla småvägar skulle bli oframkomliga. Trots allt blev det en solig sparkrunda i går också och då träffade vi Stefan , som bara var en av alla som försökte hålla vägarna farbara med hjälp av sin traktor. Ett par havsörnar seglade långsamt över oss men insåg till slut att varken vi eller vår halvstora hund var lämpliga som föda. Ha en skön dag och ta det försiktigt i det hala väglaget!

6 kommentarer:

 1. Jodå höll mig vaken, programmet var fint, trevligt med lucia och artister blandat.
  Hoppas ni inte blåser bort.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Det är inte kul när det blåser, men idag verkar det som vinden mojnat här.
  Visst är det tur att det finns "plogare". Igår var vår granne här och plogade hela infarten och parkeringen, men det finns ju mer så Rolle fick ta alla små gångar.
  Sen kom vår specielle "altantaksskottare" så nu behöver man inte längre oroa sig att det ska brista - och så kom rörmokaren och böt duscharmatur. Så det var full fart hela dagen, trots att vi inte firade någon Lucia!

  SvaraRadera
 3. På våran ö har det inte kommit nån snö på några dagar. Skönt för mej som har ont i armen... Men blåst har det gjort, ordentligt. Just nu är det lite lugnare..
  Solen tittade fram några gånger mellan molnen och det har varit ca 4 minus.

  SvaraRadera
 4. Att det skall behöva yra och blåsa så //Britt

  SvaraRadera
 5. Nu skulle vi nog behöva få lite mer av den där vita varan. Snötäcket är kanske bara femton centimeter och det är inte mycket till isolering när kylan tränger på. Det blir inte mycket man kan skotta upp längs väggarna och det känns inomhus när det är minus tjugo några dagar i streck.
  Det kan kännas lite ängsligt då man har valpar och småhundar och det kommer stora rovfåglar, ja till och med korparna brukar ta sig en extra titt på vår lilla Helen.

  SvaraRadera
 6. Hej på dej! Hur kan jag ha missat ditt inlägg idag? Vilken snöyra ni har! Bäst att hålla sig inne! Häftiga havsörnar det kan väl inte vara en speciellt vanlig syn?

  Godnatt kram

  SvaraRadera