fredag 17 december 2010

DyrtVarför ska elpriset och bensinpriset nå nya topprekord varje år precis till julhelgen? Vad är det för elaka små gubbar som sitter och bestämmer det? Jag kan inte låta bli att fundera över det just idag när jag ska ha ugnen på i flera timmar för limpbak och dessutom håller på och förbereder den långa julresan till familj och släkt. Men sådant begriper förstås inte vi "vanliga" människor. I går hade vi besök i trädgården av en råget med kid. Det lilla kidet var inte alls stort och får säkert svårt att klara den här tuffa vintern. Sorgligt! För övrigt är det som vanligt köer vid fågelmatningen. Nötskrikan väntar på sin tur när hackspetten äter och långt borta i buskarna ser jag lite diffust hur sparvhökshonan mumsar i sig en talgoxe. Nu ska jag smula jäst och värma mjölk!

5 kommentarer:

 1. Godmorgon!

  Lycka till med julbak och julstök! Kanske blir det kolabröd i eftermiddag i Paradiset.

  Håller med dig om det du skriver om priser som svänger och naturligtvis aldrig på för oss fördelaktigt håll och det just till jul... Just nu har vi tur som har bundet elpris för man får inte mer men kan å andra sidan inte få mindre...

  Vi hörs senare Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Åh, en bakdag hos dig, härligt med de ljuvliga dofter som då sprider sig.Du tar såååååå många fina djur och fågelbilder att du snart kan ge ut en bilderbok med naturbilder. Hoppas baket blir lyckat.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Precis som bensinprisetr går upp lagom till bilsemester!
  Jag har redan fixat det lilla bröd jag behöver inför julen,men elnotan blir nog stor ändå....
  Det är nog många rådjur som stryker med denna vinter., och man vill ju inte lägga ut mat till dem heller, för då vänjer dom sig vid det och återkommer sedan i sommar också.
  Ser att du också fått frökatalogen. Inte för att jag just ska så något, men den är så härlig att titta i......
  Ha det nu varmt o gott vid ugnen.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Härligt med brödbak det ger en sådan god lukt i köket.
  Ja man blir lite fundersam över alla elpriser och bensinpriser.
  Det är nog en bra uträkning abv bolagen för att de vet att det går åt mycket av båda varorna en storhelg då folk behöver det.
  Men konstigt att elpriset aldrig sjunker.
  Häår skall det bli ytterligare höjning för stamnätet behöver förnyas för att vindrkaftsparken skall få iväg strömmen.

  Ha det gott
  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 5. att du har nötskrika så nära. Kul. även om jag förstått att de kan vara skräniga. Synd på den lilla tofsmesen. Det borde finnas många. Den här vintern gör väl inte saken bättre. :(

  SvaraRadera