onsdag 2 maj 2012

Vägen till brasan

På min promenad till brasan på valborgsmässoafton, tog jag lite bilder i det vackra Sandvik, som är Stenkustens huvudort. Det märks verkligen på alla stenhus, stenmurar och minnesmärken över stenindustrins storhetstid. I natt har det till min förskräckelse varit minusgrader och frost. Jag vågar nästan inte gå ut till glasväxthuset och se hur det står till med pelargonerna där. Tydligen ska det bli ytterligare en kall natt så i kväll ska jag tända ljus därinne för att hålla kylan på en acceptabel nivå. I går petade jag ner fröna från minst fem fröpåsar så nu är det nog bara fyra-fem påsar kvar. Varför köper jag alltid så mycket fröer???

5 kommentarer:

 1. Vacker väg att gå, vi gick bara till infarten av gatan och eldade upp en 2 år gammal rishög i sällskap av ett par grannar. Inga fröer här ännu men jag har satt mina hibiskusskott (från Gullans) och så den nya favoriten: gröna ärtor i kruka i köksfönstret som snabbt ger härligt goda ärtskott! tips från ett engelskt TVträdgårdsprogram och alla de torra ärtorna gror faktiskt

  SvaraRadera
 2. Ja, huvaligen! Här var det också närmare nollan under natten :o( Jag hade optimistiskt nog trott att det skulle bli dags att stuva undan värmefläkten nu, men ack, vad jag bedrog mig.

  Gurkplantorna, som vill ha varmt, bor fortfarande inne på köksbordet. De börjar bli väldans långa och rangliga, så nu får det faktiskt lov att bli varmt ute snart! De vill ut till Glaspalatset, för bövelen!

  SvaraRadera
 3. Underbara välbyggda hus och så hav, kan det bli bättre!
  Här har det också varit frost inatt, men mina pellisar på altanen har klarat sig - konstigt nog.
  Just nu får vi golvet i vardagsrummet utbytt, så ikväll och i morgon lär vi få en del att gör inne. Sen drar vi iväg till fastlandet på lördag för att hämta växter, det blir kul!

  SvaraRadera
 4. så vackert och fina hus..underbara tid vi har nu..njuta njuta.kRAM kARINA

  SvaraRadera
 5. Hej på dej! Tittar inom för att önska God natt, nu för det är dags att krypa till kojs. Jobbedag imorgon efter 5 dagars ledigt så det är ju synd att klaga. Måtte det inte bli så där kallt som du säger inatt. Det vore inte bra för våra plantor. Javisst blir det mycket av de där fröerna, man vill ju bara ha allt i blomväg så där på vintern. Det blir massor av det då man ska plantera ut plantorna. Nej minsann det här duger inte som sagt... God natt min skatt.

  SvaraRadera