onsdag 30 maj 2012

Förgät mig ej

Som trädda på silvertrådar av 
spindelväv

De vackra skäggiga bladen av Brunnera

I den trolska dammen långt inne i skogen blommade näckrosen. Nej, det är ju bara min lilla trädgårdsdamm!

Små blå blommor som svävar i luften en bit ovanför de vackra grön-vita bladen. Det är den kaukasiska förgätmigejen (Brunnera). Tittar jag riktigt nära är blommorna sammanlänkade av spindeltrådar, som ett halsband. De mönstrade bladen som så småningom brer ut sig och blir riktigt stora, är täckta av en tät skäggstubb. Kanske för att hindra hungriga bladätare att mumsa på dem. I dammen har årets första näckros slagit ut. Den kommer inte att vara ensam länge till för minst fyra knoppar kan anas under vattenytan.

3 kommentarer:

 1. Ååååå, så söta förgätmigejbilderna är! Det är en blomma jag tycker mycket om, men som jag avstått från att plantera in vid "Rucklet". Trivs den har den ju en tendens att bli en smula invasiv och det räcker riktigt bra med digitalis, stockrosor och prästkrage som frösår sig så det står härliga till.

  Och så var det din damm igen då. Grrrr, vad jag blir avundsjuk - men samtidigt glad för din skull, att DU har en! Hur mår firrarna förresten..? Har DE självsått sig, hehe?

  SvaraRadera
 2. Så vackra blommor Kerstin, en ren fröjd för ögat. Din damm är vi många som skulle vilja ha, egna näckrosor hade varit så fint att njuta av.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Jag har inte förgätit dig, tro inte det, även om jag har varit dålig på att kommentera. Jag blir så sugen på att besöka din ö närjag ser alla dina fina bilder. Har bara varit där en gång och då blev det en snabbvisit (som vanligt när man bilsemestrar).

  SvaraRadera