torsdag 17 maj 2012

Djurfotografering


Att fotografera djur kan vara nog så spännande även om det inte handlar om tigrar och krokodiler, utan vanliga svenska djur. Under min resa till Trosa blev det en del djurbilder som proffsfotograferna säkert skulle vrida sig av skratt åt, men själv är jag ganska stolt. Vad sägs om en nattlig hjortsafari med hjortögon som lyser som reflexer i mörkret. Häftigt om jag får säga det själv (hahaha). Att fånga en flygande fladdermus på bild kan ge en nackspärr som sitter i under flera dagar framåt, speciellt som den fladdrar förvirrat hit och dit i det starka solljuset. Den elaka katten Ester hatar all uppmärksamhet och gör sig beredd att anfalla. Endast hunden Melvin tar allt från den lugna sidan och gäspar uttråkat.

6 kommentarer:

 1. Vi har ju våra egna tigrar och krokodiler att fotografera;) Den som fotograferar rörelse vet att det inte är så purenkelt att fånga den så där bara:). Du har lyckats jättebra. Fladdermusen är suverän...och rumporna med lysande ögon likaså...Melvin är ju bara för söt..

  Godmorgonhälsningar från ett disigt och grått Åland
  kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Grattis till Fladdermusbilderna!! Den har jag försökt fånga i bild, men helt omöjligt att fokusera innan den är på väg vidare :)
  Ha en fin dag /Bea

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Grattis till fladermusbilderna, det måste verkligen ha varit speciellt. Dels att hinna med att fånga dem i luften och att de visar sig när det är såpass ljust så slutartiderna räcker till för flygbilder. Fåglar i all ära men visst är det kul att växla med lite fyrfotade vänner också.
  Ha en fin 17e maj
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Härliga djurbilder tycker jag, inte så lätt att fota motiv som inte står still.
  Dom lysande ögonen på hjortarna var ju läckert.
  Ha det fint!
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 5. Det är bara att inse. Du är en duktig djurfotograf !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 6. Det enda man har anledning att skratta åt i det här inlägget är den roliga texten under bilderna. Jag vet att det är nog så svårt att få hundar att sitta still när man siktar med kameran mot dom, så att Ester blir lite vrång är inte förvånande. Hjortarna skulle platsa i en skräckfilm och fladdermössen är bara jättebra fångat!

  SvaraRadera