onsdag 16 maj 2012

En vänlig grönskas rika dräkt..

Undra hur många gånger jag suckade av hänförelse under vår resa utmed södra halvan av Sveriges ostkust? Det är så otroligt vackert nu med alla skira gröna nyanser och däremellan blommande fruktträd med skyar av rosa och vitt. Älggrytan i går blev riktigt lyckad kan jag meddela. Pricken över i blev den rikliga skvätt sherry som jag spetsade såsen med. I dag måste jag fortsätta min ojämna kamp mot gräset. Trots torkan här på norra Öland, växer gräset fortare än vad saxen klipper runt alla buskar och rabattkanter (och även i rabatterna).

4 kommentarer:

 1. NU exakt skulle jag kunna tänka mig en promenad, där på stigen, ser då så vackert ut..
  Kan tro att grytan blev god!! trevlig Kristihimmelf till dig//Kram Karina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Javisst är det helt makalöst vackert ute nu. Förstår att grytan smakade mums, alltid härligt med viltkött. Det där med gräset är ett kapitel försig ... Vad brukar man säga inget gott som inte har något ont med sig.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Visst är det vackert, men det vore skönt med lite värme också! Här är ogräset det enda som växer riktigt bra, så gräset vi sådde för ett par veckor sen nu syns inte till. Inte ens några små fjun. Och då har vi ändå fått lite lagom med regn till och från på nätterna!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 4. Snart är vi ikapp er. Gräset har precis börjat sticka upp bland det vissna fjolårsresterna och i rabatterna sticker gröna, friska kvickrotsstrån upp, riktigt långa. De sista snödrivorna på vår tomt har nog försvunnit till i morgon, med den sommarvärme vi plötsligt fick.

  SvaraRadera