söndag 20 maj 2012

Försommarfröjder

Nu prunkar alvarsmarkerna och hasselängena i purpur och gult. Orkideer trängs med gullvivorna, som i år slår alla rekord i antal. Hela härligheten ramas in av blommande vilda fruktträd och slånbuskar. Näktergalarnas sång upphör aldrig och svalorna flyger kors och tvärs över våra huvuden i jakten på insekter. Långt borta hörs en gök ropa. Här ute på ängarna skulle man kunna vistas dygnet runt nu. Tyvärr kolliderar härligheten med värsta aktiva tiden i trädgården bland utslagna syrener och växande ogräs. De uppdrivna fröplantorna  hotar att spränga sina små plastkrukor, om de inte blir omplanterade snart. Vi hoppar dock över den välbehövliga slangvattningen från den gamla brunnen, eftersom SMHI har lovat rikligt regn på tisdag. Vi får väl se hur det blir med det.

2 kommentarer:

  1. Här blommar det med överallt nu...äppelblommorna slår ut nu. Vi har redan +20 grader nu kl 11.

    SvaraRadera
  2. Mmmm...så härligt det är just nu! Det enda tråkiga är att det inte bara är orkidéernas och gullvivornas år i år, utan också maskrosornas, bellisarnas och alla övriga ogräsens också!!
    Men vattna det har jag varit tvungen till, hela helgen faktiskt. Det är så torrt så! tänk att det aldrig är lagom med vatten, antingen för mycket eller som nu - för lite! *fniss*

    SvaraRadera