tisdag 22 maj 2012

Det är mycket att göra nu...

Det är bråda tider nu. Både jag och alla fågelföräldrar sliter dagarna i ände. I trädgården växer allting fortare än vad jag hinner med, även om den del börjar tappa farten nu på grund av torkan. I alla holkar skriker ungar efter mat och de stressade föräldrarna plockar på av trädgårdens alla små larver och kryp. Det är ju faktiskt en del av belöningen för att vi matar under vintern, sätter upp holkar och jagar bort katter. Vi slipper en hel del av skadeinsekterna. Själv har jag också en unge som pockade på uppmärksamhet under helgen. Visserligen fyllde hon ett antal år som är närmare femtio än tjugofem men i sina föräldrars ögon är hon fortfarande i samma ålder som på bilden ovan.

3 kommentarer:

 1. Precis så där är det just nu...full fart på alla fronter:)
  Ha det gott!

  kramar
  Karin

  SvaraRadera
 2. Jahaja, syrenerna blommar inte bara i Skåne utan strax också på Öland. Här hos mig har buskarna nätt och jämt fått BLAD. Snacka om skillnad på breddgrader :o/

  Och att det matas fågelungar allaredan hos dig är också intressant. Här är de nyss klara med bobyggena och lägger förmodligen sina ägg ännu. Det är SÅ KUL att jag har fått "folk" i nästan alla holkar!

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin!
  Jag är hos min syster i Trångsund,här är grönt och skönt!
  På lördag åker jag hem till Hangö,så då får jag se hur mycket ogräset växt!
  Ha det så bra!
  Kram!

  SvaraRadera