söndag 24 november 2013

Himmelsberga

En bit av kaffekön skymtar till vänster

Grönt är skönt. I kryddlandet prunkar salvian.

En smed med sin transportabla smedja.


Julmarknaderna avlöser varandra och den här helgen var det Himmelsbergas tur. Himmelsberga är ett Skansen i miniatyr och drivs av Ölands hembygdsförbund. Det var många besökare och trångt i de små husen, som för dagen var fyllda av hantverk och närproducerad mat. Vi valde att köpa timjanhonung och blomsterhonung, surdegslimpa med valnötter och tranbär och en grönpepparsalami, tillverkad på södra Öland. I konsthallen njöt vi av vackra får- och hönstavlor, konstglas och mattor så vackra att de passade bäst som väggprydnader. När vi såg den ringlande kön utanför kaffestugan, avstod vi från fika och tog en promenad runt de vackra byggnaderna och pratade om, att ett år var det en sådan snöstorm just vid den här julmarknaden att publiken uteblev och arrangörerna knappt kunde ta sig hem på kvällen.


5 kommentarer:

  1. Mysigt nu med alla hantverksmarknader! Här rustar vi åxå för det genom en förening jag är med i som kallar sig Hantverksstugan... Tillhör för mig julstarten även om jag skulle vilja att en julmarknad avhålls i snö och solsken...

    SvaraRadera
  2. vet Du när jag bara tittade på bilderna, innan jag läste din text. Så tänkte jag att det var Skansen, med sina
    röda stugor. Det bliver annat när man bor som Ni, då finns det alltid något som man skall göra. Föreningarna är ju glada för all hjälp de kan få.
    och roligt är det, jag gillade det mycket med.
    hälsar Hajan

    SvaraRadera
  3. Ojoj, vilket mysigt ställe..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  4. Himmelsberga, ein schöner Platz. Gut für den Weihnachtsmarkt, dass es diese Jahr keinen Schnee gab.
    Hier bei uns finden jetzt auch überall Weihnachtsmärkte und Handwerkermärkte statt. Wie vieles in Deutschland, alles ein bißchen viel.
    Schöne Grüße
    Marlise

    Himmelsberga, en vacker plats. Bra för julmarknaden att det inte fanns någon snö i år.
    Här med oss överallt julmarknader och hantverk mässor hålls. Hur mycket i Tyskland, alla lite mycket.
    hälsningar
    Marlise

    SvaraRadera