onsdag 13 november 2013

Djuren står oss nära


Mitt i det höstligt vemodiga med stängda fönsterluckor på alla hus och båtar uppdragna på land får jag samtal från ledsna familjemedlemmar och släktingar om deras sjuka hästar. En gammal som efter många år i familjen nu blivit sjuk och måste avlivas och en ung, dyr och ganska nyinköpt som avlivats på grund av ledproblem. Med hästar handlar det ofta inte enbart om förlusten av en kär vän utan lika ofta om stora ekonomiska frågor. Vem ska ersätta? Täcks det av försäkringen? Är det ett uppfödaransvar? Och, som så ofta, handlar det om unga tjejer som satsat hela sitt sparkapital på sin drömhäst. Vi får se hur det går.
4 kommentarer:

 1. Det var inga bra nyheter i dag. på den delen
  är jag nollställd.
  Hoppas det går åt rätt håll men hur kan de kolla
  sådant, alla djur hundar, hästar bliver ju en i familjen.
  Så är det,

  SvaraRadera
 2. Tack för hälsningen hos mig! Så vackra bilder du visar - men inte roligt det du skriver om.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Äga häst är dyrt idag! Försäkringar har blivit jättedyra. Men köper man häst gäller det att ha någon "med vid inköp" av hästen. Veterinärbesiktning och veterinärintyg är A och O. Jag tycker verkligen synd om hästflickan som råkar ut för såna problem.
  mw

  SvaraRadera
 4. Så länge samma köplag gäller för såväl djur som kylskåp kommer sådana här tråkiga händelser att inträffa. Bara att beklaga.
  Irene

  SvaraRadera