måndag 18 november 2013

Transportsträckan blir allt kortare

Med transportsträcka menar jag den tråkiga tiden mellan sommarens sista ros och vårens första snödroppe. I år ser den ut att bli riktigt kort för oss här nere på den varma ön i havet. I går, den 17 november, klippte jag av några rosenskäror till vasen på matbordet, medan jag njöt av de kvarvarande rosorna och beundrade frilandsfuchsian som står i full prakt. Näckrosknoppen i dammen ville gärna slå ut och började att visa sitt rosa innehåll, men solen var där för kort tid för att den riktigt skulle orka. Lavendeldungen doftade gott när jag snuddade vid den och minsann, fanns där inte några små blå blommor också!

4 kommentarer:

 1. Ja, ibland är det lite underligt i naturen när den inte uppför sig som den borde. Men vi får lära oss att njuta av de positiva bitarna i det avvikande. Blommorna är så fina. Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 2. Nu sade Blogger till mig att det uppstått ett fel, de ber ju om ursäkt, men jobbigt tycker jag. Jag hade skrivit att Du skulle passa Dina fina växter för Rådjuren.Sen berättade jag att jag hade -0,6 i morse.
  ha det så bra önskar H>ajan

  SvaraRadera
 3. Ja, är det inte fantastiskt. Igår när vi var ute på vår skogspromead satt folk lite här och där och hade picknick. Solen sken varmt och skönt och det kändes som om det var vår..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Men så underbart du beskriver transportsträckan..för så ser jag det som också..snart kommer våren..bara lite vinter först.

  SvaraRadera