söndag 16 juni 2013

I gullregnets månad
Just nu är gullregnet som allra vackrast. De flesta trädgårdar och parker på Öland har ett gullregn, allt från små buskar till gamla, vackra träd. Det är verkligen som ett regn av guld och dropparna är samlade i långa band som vajar i vinden. Också de grå, knotiga stammarna är dekorativa. I vår hembyggda låda växer det på. Hoppas att det blir lite plats över att stoppa ner alla blåblommande allium och hyacinther som jag har planerat att göra i höst. Jaha, knappt midsommar och jag börjar redan planera för hösten, suck! Osökt börjar jag tänka på syrsan och myran. Ni vet syrsan som spelade sommaren lång och inte planerade för vintern och myran som bara stretade på för att samla till vintern och glömde njuta av sommaren. Vilket är bäst? Hälften av varje kanske.

4 kommentarer:

 1. O, så jag väntar på att mitt pyttelilla gullregn ska växa till sig! Men det lär dröja, eftersom det börjat sina dagar som en ynklig liten sak på en dumpningsplats i skogen. Så en blomning värd namnet är det väl tveksamt om jag kommer att hinna uppleva under min livstid.

  Helst vill man väl få göra som syrsan, men Luther och Jante ser nog till att man lirar i myrdivisionen :o/ Personligen skulle jag faktiskt vilja vara mer syrsa och lära mig ta dan lite mer som den kommer.

  Här öser regnet ner. Tur att jag [motvilligt] fick gräsklippningen gjord igår!

  SvaraRadera
 2. Mmm vilken härlig rubrik Gullregnets månad..det namnet är ju som solen själv..

  Ja vilket är bäst..lagom ..ja så är det nog..alltmer stannar jag upp o njuter..

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin
  Jaa, så vackert man blir glad av att se dessa fina hängen. Vi har ett i trädgården men de är det ett litet tag kvar ännu.
  Ha en fin söndag, kramar från västkusten
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Här har gullregnet snart blommat över och blåregnet också. Men visst är de härliga den korta tid de blommar.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera