fredag 28 juni 2013

Högsommar
Vad fort det går! På min promenad i går kväll insåg jag att det redan är högsommar ute. Vår och försommar, det kan gå an. Då ligger fortfarande det mesta framför oss men nu signalerar växtligheten högsommar. Då är vi plötsligt mitt i hela härligheten och går bara åt ett håll, som jag inte ens vill nämna här. I går städade jag upp i växthuset och slängde ner de sista överblivna fröplantorna i några krukor. Även det en vändpunkt och slutet på odlingssäsongen, men kanske inte riktigt ändå. I dag tänkte jag peta ner lite plocksallatsfrön i en odlingslåda, för kommande behov.

3 kommentarer:

 1. Mina barn och jag har också talat om att
  det går alldeles för fort. Jag trodde det bara var jag som tycker att det "skenar " iväg. Jag trodde det berodde på min ålder
  ha ha barnen är mycket yngre. Vi har väl samma väder Du och jag idag. Vi ligger ju rätt nära varandra på kartan. I år skall inte
  Sonen i väg till Sonjas camping, hinner inte
  Ha en trevlig helg nu, jag sitter
  och väntar på gäster från Göteborg.

  SvaraRadera
 2. Ja nog går det allt lite för fort nu, önskar man kunde sakta ner tiden under sommarhalvåret! Har nästan svårt att fatta att det redan gått drygt två veckor av min semester!
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Prata inte om att "sommaren är slut snart"! Min sommar har inte hunnit börja ännu!!
  Just nu håller jag på att försöka hitta en lämplig resa till Öland och Boel igen. Vi håller ju på att förvandla "yttertomten" till en park/arboretum och snart så ska dom första 30 m x 6 m göras i ordning för plantering och då vill man ju ha lite "roliga" träd att plantera där.
  Tyvärr så sprack min första intention att åka på morgonen och komma hem samma natt - alla morgonbåtar är fullbokade redan av turisterna.
  Nu kanske min väninna vill följa med (Rolle "stackarn" får till sin glädje stanna hemma med Santos) och hon ville gärna att vi ska övernatta så det är väl OK. Hon visste ett B & B i Borgholm som var billigt och bra, menvi får väl se hur vi gör.
  Först tänkte jag ta hem en pall med växter, men det kostade 3500:-. Inte klokt! Att resa för två går på 1200:- och sen tillkommer bensin och B & B så det blir ju mycket billigare.

  SvaraRadera