onsdag 19 juni 2013

Får jag bjuda på några smultronHackspettfamiljen har det stressigt just nu med två skrikiga ungar i träden intill

Visst är det läckert! Stora röda smultron, verkligen frestande och härlig att mumsa på så här i mellandagarna. Ja dagarna mellan födelsedag och midsommar alltså. För övrigt pågår det lite halvtråkigt mellandagsarbete här. Fålla upp ett par nya vita långbyxor till midsommar. (De gamla fick en fläck som blev ännu värre efter användandet av effektivt fläckborttagningsmedel.) Försöka hitta platser till de allra sista plantorna i växthuset för kasta dem vill man ju inte. Och så midsommarmaten då! Äsch vi är bortbjudna på härlig sillunch på midsommarafton, så det slipper jag tänka på. Kanske ska passa på och strö ut lite rosgödsel här och var. Det kan vara lämpligt inför midsommarregnet som tydligen ska komma.

2 kommentarer:

 1. Vi ska ha knytis på midsommarafton hos äldste sonen och jag ska ha med mig sillen. Det är trevligt att få fira tillsammans med ungdomarna.
  Smultron gillar jag, men allra bäst är doften. De doftar mycket bättre än de smakar.
  Regn är det visst på gång här idag också!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Smultron som är så gott! Min bror från St:holm ska komma och fira midsommarafton med oss så lite mat måste jag fixa till! Har börjat förbereda mig lite redan med en jordgubbs- vitchoklad-glasstårta i frysen och imorgon gör jag klart resten!Vill ha det så enkelt som möjligt på fredag, bara att plocka fram och servera! Jag är lite sån att jag vill testa nya recept hela tiden, så ibland är det bara att hålla tummarna att det blir lyckat:)) Jag hoppas på sol på fredag men peppar, peppar.....
  Ha en fin dag!
  Kram Margot

  SvaraRadera