fredag 5 april 2013

Vägen mot våren är lång och seg

Vägen mot våren är lång

Gässen flyger oroligt runt och letar efter upptinade fält

En störtad svan?

En och annan modig (eller dumdristig) trana har anlänt

Ena minuten tror man att den är här, men några minuter senare känns det tydligt att det inte är så. Jag pratar om våren alltså! Minusgrader, iskalla vindar och snödrivor som inte ger tappt är läget just nu. Visserligen har vi haft sol i flera dagar men den rår liksom inte på det kalla väderläget. Den 25 mars firas traditionellt trandagen i södra Sverige. Det är då tranorna anländer och barnen ska ha ett fönster lite på glänt under natten så tranan kan lämna godis till dem. Nu har trandagen passerat för länge sedan och jag hörde att merparten av tranorna avvaktar nere i södra Europa. De vill ha ett lämpligare väder innan de lyfter sina tunga kroppar för den långa resan norrut.

6 kommentarer:

 1. Nej, vem 17 skulle vilja vara trana och flyga till det här kalla landet.....

  SvaraRadera
 2. Min "bloggstorasyrra" i Malmö, Monkan, rapporterade faktiskt redan den 2.4 att en större skader tranor seglade in, så några har i alla fall förvirrat sig hit till den kalla nord. Men nog sjuttsiken är det seeegt i år. Eller är det minnet som segar? Kanske är det precis lika bedrövligt vartenda år, fast man lyckas förtränga..?

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin!
  Ja, det är verkligen upp och ner när det gäller denna våren. Känns iofs som om det börjar släppa lite nu (skulle jag aldrig sagt, kommer säkert få ångra det). Fina bilder och vliket skönt djup i den första med vägen..
  Ha en fin helg
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Men här på västkusten tutade tranorna i alla fall från sin vanliga åker i går. Men så har vi också haft snöfritt länge.
  Irene

  SvaraRadera
 5. Die Kraniche fliegen gerade erst aus Spanien über West Deutschland. Ich habe sie heute in der Eifel gesehen.

  SvaraRadera
 6. sorry .. här i svenska
  Kranarna flyger bara från Spanien Västtyskland. Jag såg det i dag i Eifel.

  SvaraRadera