torsdag 11 april 2013

Tidiga tulpaner försenade

April 2009

April 2010

April 2011

April 2012

Ända sedan 2009, då jag började fotografera digitalt, har jag haft de första blommande tulpanerna i trädgården runt dagens datum. I år ser jag bara några små gröngula toppar sticka upp. Lite trist tycker jag och ändå tråkigare är att de säkert kommer med full fart och är överblommade inom någon vecka om nu den utlovade värmen kommer. Äsch, den här bloggen är inte till för gnäll, det är roligt när de än kommer. Apropå "kommer". Det är ett ord som vi inte får säja i vår familj för då rusar lilla vovven direkt till dörren och stormskäller. Vi försöker hitta alla möjliga synonymer, lite roligt faktiskt att ropa till gubben : Nu anländer gästerna!

3 kommentarer:

 1. Visst är det väldigt sent i år!

  Mina tidiga tulpaner har inte heller kommit upp mer än en liten bit. Man får göra som du, njuta av bilder från föregående år och försöka intala sig att det när som helst är lika ljuvligt vackert.
  Hundar kan lära sig många ord och det är med dem som med barnen, man får ta till "främmande språk" ibland.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Danke für den sehr schönen Blogg. Ich lese ihn jeden Tag mit meinem Übersetzungs Programm und freue mich. Wie jedes Jahr werden wir ab 11.Mai wieder für 4 Wochen in Byxelkrok sein. Durch Deinen Blogg bin ich immer schon gut informiert und weiß, wie weit die Natur in Nord Öland ist.
  Danke und schöne Grüße Marlise

  Tack för mycket trevlig blogg. Jag läser den varje dag med min översättning program och ser fram emot. Liksom varje år kommer vi att vara i för 4 veckor från 11 maj Byxelkrok igen. Genom Din Blogg Jag är alltid välinformerade och vet hur långt är naturen på norra Öland.
  Tack och bästa hälsningar Marlise

  SvaraRadera
 3. Att våren är försenad över hela landet har jag förstått nu. Själv tycker jag att det är helmysigt med all snö vi har kvar och alla fina skoterspår som man kan färdas med sparken i. Det har varit vackert väder nu i flera veckor så solen tär lite varje dag på snön men nattkylan gör att det får mycket långsamt.

  Jag blev full i skratt när du berättar om vovven för det är lika dant i det här huset, bara det att det är två skällande hundar som rusar mot dörren. Det gäller att välja sina ord.

  SvaraRadera