söndag 28 april 2013

Trädgårdsbestyr

Min nya fina ullungrönn Dodong...

...har fått en plats vid dammen


Bilder från Boels trädgård

Så har jag då köpt mitt nya träd. Det blev en rönn som heter Dodong. Allt gick bra ända till vi skulle få ut den gamla silverbusken ur krukan och placera rönnen där istället. Krukan sprack! Från norra Öland får man åka långt för att hitta en ny kruka i den storleken. Till slut, efter många timmar var allt på plats, silverbusken på ny plats vid stenmuren och rönnen i den nya krukan vid dammen. Jag måste göra lite reklam för trädgården där vi köpte rönnen. www.bstrootradobuskar.se är adressen. En trädgård under stark utveckling som kommer att bli fantastisk. Låga priser och brett sortiment och även möjlighet att beställa via webben om man går ihop flera stycken. Trädgårdsmästaren Boel bad mig hälsa till de av mina bloggkontakter som hon redan känner. Under "Öland spirar" den 11 maj bjuder hon på lite extra aktiviteter. Program finns på hennes hemsida.

5 kommentarer:

 1. Eh, förlåt en säkert riktigt korkad fråga, men varför har du rönnen i en kruka och inte direkt i jord..? Är det något särskilt med just ullungrönnar?

  Det här med den ständigt pågående utvecklingsprocessen i en trädgård kan ibland göra mig lite matt. Som igår, när jag blev tvungen att gräva upp rosen 'Rhapsody in Blue', som jag planterade i höstas ... *suck!* Men den stod preciis där mina nya pallkragsodlingar ska vara, så det var bara att bita i det sura äpplet :o/

  SvaraRadera
 2. Åh, jag känner mig lite "träffad" av hälsningen. Nu är det ju några år sen vi i Entusiasterna var där, men det var en otroligt trevlig upplevelse. Får se om jag kan övertala gubben min att vi ska ta en liten tvådagarstur till fastlandet - bara på kul!
  Fast han vet att det brukar bli väldans dyrt innan man är hemma igen. Men nu har han köpt nya framdäck till sin senaste traktor (gick på 1300:- med montering) och ska köpa begagnade för 3500:- som sen ska monteras också. Så jag tror han kan vara lite motiverad just nu!
  Just Dodongullrönnen har jag på min önskelista. Har sett en på hösten som var otroligt vacker! Det tråkiga är att dom brukar vara så enormt dyra. Vad tog Boel!?

  SvaraRadera
 3. Såg att Du skrev Himmelskt vackert, vet Du vad, det sa jag också på fredagen den 26, vi har ju inget vackert hav här, men till och med >Björkarna var rosa i färgen så underbart var det. klockan var då 20.15. Tog fram kameran, kunde inte ta en bild, Minneskortet låst stod det. Så den fina kvälls-solen fick jag aldrig på bild. När vi tog fram bilder förra lördagen genom datan hade jag nog varit
  lite oförsiktig. Sonen grejade till det i går
  så nu kan jag fota igen, men det är inte det
  jag tänkt mig. Hoppas Rönnen kommer att trivas
  hos Dig nu. De är så vackra.
  kram /Hajan /

  SvaraRadera
 4. Himmel jag samlar på sådana ställen. Jag finkammar Sverige på ultimata handelsträdgårdar. Mmmm..jag börjar bli lite kräsen nu..jag ska genast notera detta tips. Intressant.

  Dodong..så vacker o skir..jag smälter.
  Aha krukajakt..ja det är inte alltid helt lätt minsann. Tur att det löste sig.

  Vilken härlig dag..man blir härligt glad..hela livet ler..kan ej önksa mer..

  Hör du hur jag sjunger för dig.:) :D

  SvaraRadera
 5. Så mycket det blir att hinna med nästa vecka både Rostiga tanten och Boels blommor på norra öland. Ja, det får bli en tur till kyrkogården i Böda också till släktingarnas minne. Rönnen ser verkligen magnific ut!!

  SvaraRadera