lördag 27 april 2013

Himmelskt vackert
Jag gick en sväng utmed Kalmar sund. Kvällssolen blänkte i vattnet och det gjorde nästan ont i ögonen att titta ut över Blå Jungfrun mitt i det glittrande sundet. I träden runt omkring sjöng trastarna sin kvällsserenad och runt fötterna trängdes blåsipporna. Det kan knappast bli vackrare än så här, tänkte jag, men det blev det faktiskt vartefter solen sjönk och skuggorna djupnade. I dag ska jag åka och köpa ett träd. Mer om det i morgon.

6 kommentarer:

 1. Det finns så mycken skönhet runtomkring oss just nu, kanske alltid. Blå Jungfrun har jag varit i land på:)

  Ha en fin lördag!
  kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Jodu, det gäller att njuta nu, av de vackra dagar vi får! Men en vår som är en hel månad försenad är behovet större än vanligt, inte sant? Ha därför en riktigt, riktigt skön lördag!!

  SvaraRadera
 3. Vi har det bra Kerstin, som kan få gå längs stranden och njuta av allt det vackra. Ha en riktigt skön lördag och lycka till med att få tag i ditt träd. Det ska bli spännande att se vad du valt för något.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Att åka Stenkustvägen, gärna ända från Äleklinta i vårtid är helt magiskt som du säger. Jungfun som ändrar form och färg ju längre norr ut man kommer, alla sippor, vivor och orkideer inne i hasselsnåren och på ängarna. Vid Jordhamn växer massor av fältsippor som nickar med sina huvuden. En mysig fikaplats. Nej hur ska jag nu kunna vänta ytterligare en vecka på att få åka till "Ostkanten", som man säger här i väst!!På tal om träd så fick jag tips från Botan att äppleträdet Fredrik är tydligen resistent mot det mesta...åsknedslag(!) snigelframfart, kräfta, rådjur mm. Verkar vara ett hyvens träd, tänkte kolla på det ialla fall! Hej från väst!

  SvaraRadera
 5. Hej Kerstin!
  Mmm, suger in både din text och dina bilder. Verkligen härligt och vackert, tänk om vi kunde konservera denna årstid och plocka fram en portion vid behov.
  Ha en fin helg
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Ja nu är det tid att njuta minsann..man har så fullt upp med att bara ta in alla vår-intryck. Jag kan helt o fullt förstå din upplevelse..underbart.

  Aha ett träd..så spännande..träd det är mitt liv de' se'..

  SvaraRadera