fredag 26 april 2013

Hålligång dygnet runt

Julrosornas tid i rabatten

Physalisplantorna växer bäst av alla

Lökväxterna trivs på Öland

Penséer från Inga och hjärta från "rostiga tanten"

Här, långt ute på landet borde det vara tyst och lugnt på nätterna. Ingalunda! När trastar och andra kvällssena sångare tystnade i går kväll började ett kattugglepar föra en livlig diskussion mellan kl 23 och 24 utanför vårt fönster. Några timmar senare väcktes jag av vattenplask i stuprännor och vattentunnor. Härligt med ett vårregn, men inte precis tyst när det sätter igång ordentligt. Paddan i dammen var dock glad och "sjöng" på allt vad han orkade. Klockan 4,30 vaknade hunden och tyckte att det var trist att vi sov när det var ljust ute. Kl 5 brakade tidningsbilen förbi och kl 6 klev maken ur sängen och började dona i köket. Så var den natten förbi!

6 kommentarer:

 1. Så fina julrosor du har.Och det där rostiga hjärtat satt mitt hjärta i brand, vill ha:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Hahaha...skönt det är att kunna ta av sig cipp och happ och koppla bort omvärlden...enda gången frugan har tillstånd att väcka mig är när det blixtar och ljungar...det vill jag inte missa att se det skådespelet!
  Ha en fin helg!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Jag upplevde också fågelsången intensivt när vi tillbringade KH-färdshelgen på Öland för några år sen. Här hemma är det mest sparvar och bofinkar som låter och det är inte riktigt samma sak. Kommer nog tyvärr inte dit i år förrän fågelsången tystnat eftersom dottern just har fått heltidsjobb efter sin föräldraledighet.
  Fast sjöfåglarna låter förstås alltid på kvällarna.
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Det verkar som om du måste ta det lite lugnt och vila dig idag efter allt liv i natt! *fniss*
  Här har vi dock haft det lugnt och skönt, jag hör inte fåglarna. Efter att ha bott i Älvsjö med en näktergal utanför fönstret så tror jag inte något kan störa min nattsömn - när jag väl somnat!
  För det är bekymret, det värker nästan överallt i kroppen dom här dagarna efter allt trädgårdsjobb så det är lite knepigt att komma till ro. Men det går ju över så fort man kommer upp och igång igen och om en vecka så är kroppen van igen.....
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 5. Det var verkligen en orolig natt du haft!
  Men det blir så ibland. Här har det också regnat lite, men ingenting som stört nattsömnen i alla fall. Bor man på nedre plan märker man inte mycket av när det regnar.

  Physalis brukade jag ha i mitt växthus. De är så trevliga och goda.

  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Blev väldigt nyfiken på "rostiga tanten"! I min stugträdgård trivs mörka Helleborus jättefint, de vita blir inte lika välväxta.Men det är härligt att se dem komma upp under snön!

  SvaraRadera