onsdag 17 april 2013

Kommande fröjder
Vad ska jag skriva om i dag, tänkte jag. Gårdagen bjöd inte på något fotoväder. Det småregnade och var grått och disigt. Men jag har ett fotoarkiv med nästan 19000 bilder så jag började att bläddra där. Snart fastnade jag bland bilderna på kommande fröjder och drömde mig bort till blommande hav av syrener, bergsclematisens rosa vägg vid uteplatsen och rabatternas mångfald. Och det dröjer inte länge förrän vi är där! Tvärtom, det går nästan skrämmande fort. Utomhus är det nu +8 grader och sol. Jag packar kameror, kikare och ett äpple och ger mig av ut till väntande ärlor, lärkor och sångare.

5 kommentarer:

 1. Kerstin

  Apropå den röda fanans okända krafter, kanske skall jag passa på att önska att en liten blåsippa håller ut till dess jag kommer hem.
  Den grårosa blomman i din blomsterkavalkad vad heter den? Jag kommer ihåg den från min mors rabatter.

  Kramar Ampan

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin!
  Underbara bilder från ditt stora arkiv. Håller tummarna för att du får se dina älskade ärlor, lärkor och sångare.
  Ha en fin dag!
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Åååhh, jag kan nästan känna syrendoften!
  Irene

  SvaraRadera
 4. Stjärnflockan är jättefin. Vi hade mängder av sådana i den gamla trädgården till vårt hus i Söderköping. Längtar till Öland när oxlarna står i blom - något av det vackraste jag sett för några år sen. Vi har ju inte så många oxlar häruppe i norr. Få se om det kan bli en resa med Mirrfamiljen till Bläsinge över Kristi Himmelsfärd. Då ska väl några blommor ha slagit ut i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Tack för fina bilder som ger hopp om framtiden! Våren börjar göra sitt intåg här.
  Må så gott och kram!

  SvaraRadera