söndag 19 augusti 2012

Söndagsgodis från växthuset
Nu har vi haft några varma dagar och tomaterna mognar i snabb takt. Nästa år ska jag hålla mig till de små sorterna. De här, nästan mörkbruna Brown Berry, är som karameller i munnen. Den storvuxna sorten heter Moneymaker och är inte speciellt märkvärdig. Persiljan har sått sig själv och är fantastiskt fin, precis som den petunia som brer ut sig och smyckar växthusets insida. Från taket hänger en rekordskörd av vindruvor, tyngre och tyngre för var dag. Jag är livrädd för att hela stocken ska braka ner från upphängningen i taket snart.


5 kommentarer:

 1. Oj, vilken skörd du kommer att få !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Kanske kommer ner och "trampar" lite vin? ;-)
  Ser ju hur bra ut som helst med vin(druvs)skörden! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Det är fröjdeliga dagar nu när man kan skörda godsaker stup i kvarten:)
  Vad är det för sorts vindruva du har?

  Karinkram

  SvaraRadera
 4. Skördetiden närmar sig och hos dig ser det ut att bli ett bra resultat. Jag som inte har något växthus fårnöja mig med det som växer utomhus och men det rä en hel del detta år.

  Läste att du har en väninna med whiplash. Be henne gå in på sidan jag rekommenderade Nina: atlaskotan.se. Mina dotter som var sjukskriven i tio år efter en bussolycka och mycket handikappad blev hjälpt där och är numera helt frisk. Något den svenska sjukvården inte klarade av.

  SvaraRadera
 5. håller med om tomaterna, föredrar små och helst buskvarianten. Spara frön från en Brow Berry, de ser spännande ut!. Min omskötta vinranka har bara blad medan den somstår på undantag och var uträknad har lite druvor. Undrar om de känner på sig att deras tid kanske är räknad?

  SvaraRadera