tisdag 28 augusti 2012

Medelhavsblått
Det blir nästan lite Medelhavskänsla på uteplatsen när den vackra frilandshibiscusen blommar. Den späda busken är just nu översållad med knoppar och de första blommorna har slagit ut. Jag blir något bekymrad då, när termometern visade på ynkliga fyra plusgrader i morse. Ska allting frysa bort redan i augusti? Öland ska ha långa, varma höstar, det var nästan därför vi flyttade hit. I somras hände en olycka på torget i Borgholm. Det var någon uppvisning av sportbilar med kommunen som medarrangör och en bil "skenade" och skadade en gammal man svårt. Han ligger fortfarande på sjukhus och beräknas bli kvar där åtminstone en månad till. Nu kommer det märkliga. Ingen har hört av sig till honom förutom släkt och vänner. Inte kommunen, inte arrangören och inte sportbilsföraren. Däremot är alla väldigt engagerade i debatten om uppvisningarnas vara eller inte vara. Är jag förvånad? Nej, inte ett dugg!!

1 kommentar:

  1. Förstår att du inte är förvånad över intresset som inte visas. Tyvärr skulle jag säga, men man känner igen det. Grymt sa´grisen och jag med.
    Frilandshibiscus! Du överraskar hela tiden med dina speciella blommor. Härligt!
    Jag är också smått bekymrad över temperaturen här. Alltför kallt för att blommor och växter skall trivas. Det känns alltför tidigt. Har börjat förbereda mig i tankarna på att växthusen får påfyllning snart innan allt tas in för vintern.

    SvaraRadera