söndag 5 augusti 2012

Höstaning

Jag satt ute en stund i går kväll och plötsligt kändes det en aning vemodigt när den första flocken gäss passerade över mitt huvud på väg söderut. I trädgården är det stor aktivitet alldeles innan skymningen. Vårt hus undersöks noggrant i alla skrymslen av hungriga småfåglar. Det är som ett mini-Anticimex i full aktion. Den gamla TV-antennen som vi låtit sitta kvar är en uppskattad utsiktsplats. Det är så vackert ute just när mörkret börjar falla. Det försvinnande ljuset förstärker en del färger på ett märkligt sätt, så att vissa blommor framträder mera tydligt än vad de gör i solljuset på dagen.

4 kommentarer:

 1. Det kniper till litet extra i den vemodiga ådran när man ser hur fåglarna förbereder sig och hur de drar iväg. De kom ju just!
  Underbar blå blomma mot väggen. Vad är det?

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Ja, det er vemodig når en ser tegn på at sommeren forsvinner. Sommeren er liksom ikke kommet skikkelig enda.
  Kveldene blir mørkere, men vi har fortsatt lys, heldigvis.

  SvaraRadera
 3. Här har INTE någon förkänning av hösten infunnit sig, tvärtom! Det är nu den riktiga sommaren börjar och man kan njuta av varma bad och stekande sol. Idag var det 25/26 grader och det blev nästan jobbigt, vi orkade inte ens åka ut på någon Santos-prommis!!

  SvaraRadera
 4. Allt har sin tid..nuförtiden gillar jag hösten. Dt lugnar ned sig o man kan mysa. Även om sommaren är bäst.. Tänk så finurlig naturen är.

  SvaraRadera