fredag 17 augusti 2012

Bland drakar och vindsnurror

En drake högt över taken visar vägen...

..till Café & Kex...

..och Drakens koja i Mellböda

I lekhuset finns det en välutrustad affär för alla barn . Vem har inte lekt affär som liten?

Vi blev också påminda om gamla lekar med instruktionsblad om det skulle behövas. Vi stod allihop och trädde snoddar på händerna och försökte komma ihåg hur man gjorde "vaggan" eller "kopp med fat" eller ännu mer komplicerade saker.

I går tittade vi in till Drakens koja alldeles här i närheten. Ett paradis för barn i första hand, men vi var fyra vuxna och vi hade faktiskt också riktigt roligt. Anne, som driver det här, är full av idéer och ett av målen är att vuxna ska leka tillsammans med barnen, inte bara slänga åt dem något för att själva få lugn och ro. Hon vill också väcka liv i gamla lekar och sporra barnens egen fantasi och uppfinningsförmåga. Här kan barnen leka och göra upptäckter. Den lilla leksaksbutiken är full av bra leksaker att handla med sig hem till presenter och julklappar. Verksamheten är kombinerad med ett litet cafè med hembakat, så här kan man tillbringa många timmar. Under vintern är det kanske inte så mycket lek men då har innehavarna, med rötter i Tyskland, en  kaffestund "på tyska" varje vecka, till glädje för alla inflyttade från Tyskland och för oss svenskar som vill öva upp våra kunskaper i tyska språket.

1 kommentar:

  1. Tuffa är de tyska cafeidkarna...som har verksamhet i vårt vackra Sverige. Och lyckas bra..Likaså finns hos oss, i Nora...jätteduktiga tyskar, med goda bakverk..
    För det är väl Öland på dina foton..
    Kram och fin Ölandshelg till dig//Karina

    SvaraRadera