onsdag 22 augusti 2012

På kamerajakt

En rödstjärt gjorde mig sällskap en stund

Borta i plantornas barnkammare lyste några lyktor vackert i den grå morgonen

Blåmesarna letade mat i det gamla äppelträdet

I dag smög jag ut tidigt till mitt lilla gömsle som jag satt upp för några dagar sedan i trädgården. Det är som ett litet tält med inbyggd stol och meningen är att det ska användas vid jakt med gevär eller kamera. Där satt jag en timme och hörde flaxet av vingar runt tältduken men inte särskilt många kom inom "skotthåll". Men vad gör det! Det är skönt och avstressande att sitta där en stund och lyssna på ljuden runtomkring. Borta i kohagen vrålade tjuren emellanåt och då kändes det bra att ha både eltrådar och flera stenmurar mellan oss.Nu ska jag ta en försenad dusch innan jag tar itu med denna dags uppgifter.

3 kommentarer:

 1. Javisst är det härligt att bara sitta en stund i sitt gömsle vare sig man får "massor" av bilder eller inte. Det blir ju så rofyllt och man kan ju inte mycket annat ställa till med i det lilla gömslet. Jag fotar mycket från den varianten som du beskriver.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Så intressant o den lille rödstjärten är ju bara så charmig. Att ta sig tid o sitta på det viset är ju lycka.

  SvaraRadera
 3. Ett litet tips...jag har myggnät som jag satt fast med säkerhetsnålar och det hänger fritt ner över gluggen...då ser du ut men fåglarna ser inte in...funkar bra!

  Steffe

  SvaraRadera