torsdag 3 april 2014

Bilder från mitt glädjehus







Ja, det gäller att sätta rubriker så man får många läsare. Men en del kanske blir besvikna för mitt glädjehus är faktiskt mitt växthus. Just nu börjar det fyllas med omplanterade pelargoner och små fröplantor, en del redan omskolade. Pelargonerna ska jag beskära när de kommer i gång med tillväxten och förhoppningsvis blir det många nya sticklingar. Minus 5 grader på nätterna gör att det står ganska stilla nu och jag tittar ut ibland, lite nervöst, för att kolla att frostvakten verkligen fungerar. Jag studerar såbäddarna noggrant varje morgon och varje liten antydan till grönt ger mig glädjefnatt. Det är också dags att fundera över vad jag ska ha för nytt träd på uteplatsen där körsbärsträdet fått vissnandesjuka och tynat bort. Det ska helst vara i form av ett solparasoll, dvs hög stam så jag får plats med min vilstol under och en vid krona högst upp som ger lite skugga under alltför varma sommardagar. Dessutom ska det tåla torka, sandjord och vindar. Inte så lätt att hitta rätt kanske!


6 kommentarer:

  1. Hahaha...jag hade ett inlägg med rubrik Sex bilder...med mellanrum och det var länge ett väldigt populärt inlägg...! Mmmmm....! :-)
    Igår var vi till Kasper och Isabella...kompisen ville ha en guidning till Kasper och frågade om jag ville följa med...han kom hem från Finland häromdagen och missade Mörkö men så var den ju kvar när han kom hem och då ville han ha med mig och fem meter blev det igår...superobs!!!
    Sen så blev det att åka till Strängnäs och träffa Isabella också och det blev rätt så hyfsade dokumentationsbilder på den...gött!

    Ha en fin dag...solen skiner men det är kallt...1 grad bara!

    Steffe

    SvaraRadera
  2. Det var inga dåliga önskningar Du har, Du får väl
    ta det lite piano. Men när man väntar så tycker man
    att det tager så lång tid.
    Öskar dig Lycka till i ditt fina glädjehus.
    Det räcker med mina kommentarer jag får, bliver så glad för dem. Undrar hur de hinner som har över 70
    st, och ibland fler ändå. Lagom är bäst
    kram från Hajan

    SvaraRadera
  3. Alltid lika mysigt på våren då man ska börja fixa med frön och sticklingar! Ha en fortsatt fin vecka! Kram Nina

    SvaraRadera
  4. Förstår att du trivs i ditt glädjehus när du ser de små plantorna sticka upp lite här och var. Jag ska ta mig samman och sätta några penséer, dill, persilja och basilika i morgon i krukor och lådor. Det är det enda som tar sig eftersom vi bara har en enda vägg mot söder där jag kan placera krukorna.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Så vågad du är!:) Och då tänker jag inte på glädjehuset som så, utan som växthus. Här är också kallt på nätterna och jag har bara gluttat på växthuset ännu, vågar inte sätta ut plantorna, men kanske jag vågar när du har vågat. Har du värme där på nätterna eller hur gör du? För det börjar bli trångt på insidan
    Kram
    Karin

    SvaraRadera
  6. Jag förstår dig mer än väl, för mitt lilla växthus var verkligen mitt glädjehus och jag saknar det mycket, men var sak har sin tid och den tiden är passerad.
    Njut medan du kan!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera