måndag 14 april 2014

Bevingat


Vem är det där som plötsligt landade på den gamla slitna glasrutan? Som en solfjäder satt den där och vingarna var hopsatta av vackra fjädrar. Ännu en okänd och fantastisk varelse i min trädgård! Någon som känner igen den kanske?


"Din dumma gås" eller liknande nedsättande fraser hör man ibland, oftast riktat till en kvinna. Själv brukar jag säga det direkt till gässen som jag träffar på ute i markerna. "Måste ni dra iväg som rädda harar så fort jag kommer i närheten och dessutom föra ett oväsen utan like?" Strandskator och andra lite lugnare typer fortsätter att leta föda medan gässen hetsar upp sig och skriker rakt ut. 


Tacka vet jag då den lilla sånglärkan med sina jublande drillar! Tyvärr starkt hotad på många håll på grund av ändrade jordbruksmetoder men här på Öland är den fortfarande den vanligaste fågeln sommartid. När jag gick i kanten av Ölanda flygfält häromdagen var det lärkor precis överallt. 3 kommentarer:

 1. så stor den gåsen ser ut, vet Du att jag trodde det var en Havsörn minst på bilden. Och lärkan slår i skyn sin drill, så var väl texten i någon visa har jag för mig.
  Trevligy inlägg som vanligt.

  SvaraRadera
 2. Du hade tur i alla fall som kom gåsen så nära innan den flög iväg. jag har aldrig lyckats med det. Jag tycker att det är ett rogivande tjatter från gässen innan man går och lägger sig på sommaren.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Auf deinen Fotos sieht man
  das schönes Wetter auf Öland ist.
  Ich bin wieder zurück von der Nordsee
  und hier in der Eifel
  ist die Natur wirklich schon weit.
  Schön, dein Vergleich
  "Windmühlen und Schnaps"
  lieben Gruß

  På bilderna kan du se
  det fina vädret på Öland är.
  Jag är tillbaka från Nordsjön
  och här i Eifel
  Naturen är verkligen långt.
  Fint, din jämförelse
  "Väderkvarnar och konjak"
  kärlek hälsning
  Marlise

  SvaraRadera