torsdag 19 september 2013

Diverse om diverse

Rosenskärorna blommar på. På Öland är alla luftledningar kors och tvärs över alvaret ett bekymmer vid fotografering, men här var det min tvättlina som satt i vägen.

Se, då tittar lilla solen fram igen...

Redaktörens arbetsbord. 

En ganska lugn torsdag i dag. Lite matplanering inför kommande besök och så arbetet med hembygdsboken förstås. Så skönt varje gång jag kan skicka iväg ett färdigredigerat kapitel till tryckeriet! I natt vaknade jag av att regnet fyllde på i vattentunnorna. Ett så mysigt ljud efter sensommarens torka. Som lite socker på moset fick vi också en riktigt skön sommardag i går. Jag kunde sitta ute och läsa i flera timmar för att sedan avrunda det hela med en kopp kaffe vid trädgårdsbordet tillsammans med grannfrun.

5 kommentarer:

 1. Lugna och soliga dagar är ganska skönt ibland :)

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 2. Det ska bli roligt att läsa din hembygdsbok när den är färdig.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det låter trevligt, och Dina blommor är ju
  så fina. Kaffestund med granne låter bra.
  Själv kunde jag inte somna i går, tänkte bara på vad som hände oss fyra. 08.30 ringde telefonen, jag tänkte vem ringer nu klockan 5 på morgonen. För jag hade ju hämtat Dagstidningen och låg och läste i den.
  Det var min vän som bröt eller bräckte ett
  par revben i går. Jag kommer inte ihåg att
  jag sovit till halv nio på många år.
  Skönt efter kalabaliken i Juntan.

  SvaraRadera
 4. Så vackra rosenskäror! Spännande med hembygdsboken, blir säkert intressant läsning! Här har vi haft ganska rejält med regn också de senaste dagarna så nu hoppas jag att helgen blir solig och fin som det är utlovat, kanske sista varma och fina helgen!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men gud i London, så off bloggläsande och -kommenterande jag blivit den senaste tiden! Här har jag ju för katten inte varit in och tittat på flera dagar nu.

  Visst kan man bli knäpp på alla grejor som hänger i luften och dräller? Man tror sig om att ha tagit den där riktiga kanonbilden någonstans, kommer hem, laddar in i datorn och ... tji fick man. Nog sjuttsiken är det ett oönskat streck som smugit sig in någonstans!

  Så fin din rosenskära fortfarande är. Vete fåglarna hur jag missade att så såna i år :o/ Men det finns ju annat som är på gång ännu: bl.a. astilbe, höstanemon, någon näva här och där, godetia, min 'Schneewittchen' och så förstås den kanadensiska solhatten, som inte ger sig i första taget. Och i Glaspalatset finns det fortfarande gott om tomater :oD

  SvaraRadera