tisdag 10 september 2013

Förberedelser
Snart mitten av september och det ligger en känsla av väntan och förberedelser i luften. Vi väntar på regnet som ska komma och ge växterna lite kraft att överleva vintern. Vi ligger i startgroparna för Ölands skördefest om några veckor. Vi ser hur fåglarna samlar sig i flockar och äter och äter medan de väntar på startskottet för den långa resan söderut. I går tog vi in de tjocka dynorna från mysiga trädgårdssoffan på västra sidan av huset. Nu kommer vi inte att sitta där mer i år. Snart har de sista tomaterna i växthuset mognat och det är dags att tömma krukorna. I går kom vårens blomsterlökar på plats tillsammans med en näve benmjöl. Kort sagt, hösten närmar sig med stormsteg även om det var plus 15 grader på termometern tidigt i morse.

3 kommentarer:

 1. oj lilla vän, den översta bilden är ju
  som en tavla, så vackert.

  Du skriver så vackert med, så talande. tack,tack

  SvaraRadera
 2. Nej -ännu har jag inte börjat förbereda mig för hösten! Men jag är ju en stor väderoptimist.
  Som du kanske förstår så finns det just nu bara två saker för mig; Att bygga poolen plus att göras en park i yttertomten!
  I förrgår var vi dock och badade nere i Djupvik - hela 19 grader - och igår var vi till Grötlingboudd och då var det +20 - men då var bara jag som badade. Rolle och Santos satt på bryggan och glodde! Men det var underbart och förmodligen årets sista dopp! Tyvärr!!

  SvaraRadera
 3. Ännu inbillar jag mig att det ska kunna bli några fina veckor innan det är dags att tänka på hösten och i rabatterna växer det för fullt, så där går inte att sätta några lökar ännu.
  Men regnet väntar jag på, för nu har det varit både varmt och torrt länge.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera