måndag 23 september 2013

Konst på Himmelsberga

Himmelsberga är ett museum som ägs av Ölands hembygdsförbund. Förutom gamla byggnader finns där både bageri med servering, butik och konsthall. Under helgen och kommande helg pågår en samlingsutställning med några bidrag från varje konstnär som har "öppet hus" under den stundande skördefesten. Ett roligt och välbesökt initiativ! Om någon konstnär på utställningen fångar ens intresse lite extra, har man alltså möjlighet att besöka ateljén i slutet av veckan för att se mera. Nu är det verkligen skördefestyra på hela Öland och alla arbetar för fullt med förberedelser. På torsdag börjar det lite smått med invigning och sedan följer tre dygn med olika evenemang och många aktiviteter mellan Långe Erik i norr och Långe Jan i söder.

5 kommentarer:

 1. Era skörde- fester är ju så populära.
  Tänk vilken maskin som sätts i gång då.
  Förr var det ofta från den på TV men det
  har varit dåligt ett tag med det. Och Karin
  med sina örter, hon lagade ju mat på tv med.
  Synd att det dog ut.

  kram

  SvaraRadera
 2. nu är jag här igen, Gunilla Persson bodde på
  Albrektsvägen här i Norrköping. Hennes mamma var dålig redan då, hon hade hemtjänst. men inget dög ju
  då heller. Min son hade lite med dem att göra, inga bra vibbar där heller. Min son kan inte fatta att mamman lever. Dålig är hon ju det kan ju alla se.
  nu lovar jag ,att jag ej återkommer mer i dag, ha,hai
  man vet ju aldrig.

  SvaraRadera
 3. Vi hade ju skördefestival här på Gotland för första gången förra lördagen och det kom MASSOR av folk. Fast inte lika många som till Kräklingbo Marknad helgen som var, då kom det 18.000 och så var vi där och trängdes en - kort - stund med Santos! Inte kul!!

  SvaraRadera
 4. Vi är på onsdag på väg! Fick klart med sem idag. Det är verkligen yra över Ön dessa dagar! Skoj.

  SvaraRadera
 5. Låter intressant och spännande med skördefest! Himmelsberga besökte vi i somras men vi var tyvärr så tidiga att inget var öppet där då än:))
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera