måndag 16 september 2013

Klappret av små hovar
Tidigt i går morse, genom det öppna sovrumsfönstret, hörde jag plötsligt hästhovar mot asfalten. Vad mysigt det låter! Tre islandshästar med ryttare passerade förbi utanför, kanske på väg ner till vår milslånga sandstrand där de så här års kan sträcka ut ordentligt. Uppe vid Neptuni åkrar vid Byxelkrok har vi under sommaren sett hela grupper rida ut i den vackra omgivningen. Ett härligt inslag som motvikt mot alla motordrivna, brummande och osande farkoster både på land och i vattnet. Här är vi så glada idag. Under natten har vi fått 7 mm regn och den långa torkan är över för det här året. I dag ska vi rulla ihop vattenslangen och vintra in pumpen till den gamla brunnen.

5 kommentarer:

 1. 7 mm är precis vad vi fått också. Jag blev så glad i morse när jag såg att min gröna plastslang låg utrullad på gräsmattan. Sälgen hade fått sig en extra skvätt.

  Ha en skön måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. så vacker höst och vacker häst...så fint och friskt ute och sol...sommaren har varit fin, så hösten är välkommen tycker jag,,Kram Karina

  SvaraRadera
 3. Älskar hästar - och ångrar att jag i vuxen ålder slutade att rida. Har en väninna här som har 3 hästar, varav två är islandshästar och den ena alldeles ny och inte inriden ännu. Man får nämligen inte börja så tidigt med dom. Hon gör det själv vilket är beundransvärt!
  När det gäller "trädet" så är det bara en gångstig fram till det, så det är bara att glömma. Men...vi letar i området efter ett mindre och hittar vi nått gräver vi upp det!

  SvaraRadera
 4. Jaa det går nog mot sitt slut nu för
  sommaren, men vi skall icke klaga.
  Det har och är så underbart just nu.''
  En stor kram från Hajan

  SvaraRadera
 5. Fina bilder! Mycket!
  Hösten har kommit till Åland idag, nu blåser det och litelite regn kommer också.
  Skönt!

  kram
  Karin

  SvaraRadera