lördag 14 juli 2012

Mellan skurarna

Nu har vi nyklippta syrener utmed hela gatan

Clematis "Summer snow" och rosen Lill Lindfors blommar för fullt

Första skörden

Vi hann precis klippa ur syrenbuskarna och köra iväg hela lasset till soptippen, innan första regnskuren kom i går. Medan det regnade hann jag ta fram syskrinet en stund och minska ner min privata vårdkö av grejer som behövde ett och annat ingrepp. Senare på dagen gav jag mig in i växthusdjungeln, försedd med stödpinnar, garn och sax så nu har jag en framkomlig mittgång där också. Jag skördade den första gurkan och klippte av en stor knippa praktfull persilja, som nu ligger nerklippt i en plastpåse i frysen. Regnet fortsätter nu på morgonen så det kanske rent av kan bli lite jordgubbsmuffins bakade efter morgonduschen.

6 kommentarer:

 1. Morning...
  så det handlar alls inte om något annat än att kunna prioritera ;-) Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Guu´, vad jag är avis på dig/er som har en sån där fin stenmur ... Vilken perfekt fond för allt möjligt som växer!

  Grattis till lyckad växthusskörd! Jag har faktiskt kunnat ta egna gurkor i en hel månad redan. Årets gurkval, "minigurkor för växthus", visade sig vara ett lyckokast :o)

  Här har vi t.v. sluppit mer regn, men det är molnigt, blåser hårda vindar och är allmänt B-väder. Ett besök in till Mariehamns centrum i förrgår gav också vid handen att mängden turister verkar vara klart mindre än vanligt. Inte bra, inte bra alls för alla näringsidkare som är beroende av juli månads inkomster för att reda sig resten av året :o/

  Ha en trevlig och fin lördag!

  SvaraRadera
 3. Wow vilken vacker stenmur du har och härlig blomning! Härligt att få skörda egna gurkor, de är så mycket godare än de man köper! Önskar jag hade ett växthus:)
  Ha en fin lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mmmmm så fint du har det..jag känner den Öländska växtkraften o kan förstå hur härligt det är att odla på ön..det egendomar är ju så galetgott. Jepp här har vi klippt o beskurit hejvilt

  SvaraRadera
 5. Oj, vilken gurka!
  Mina är som trinda tandpetare ungefär:)
  Klippta syrener, gör ni det varje år?

  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker mur ni har! har ni uteplats på baksidan, eller.....!?

  SvaraRadera