måndag 2 juli 2012

Efter regnet

Himlen mörknade mer och mer och stora droppar började falla. Plötsligt öppnades himlen och vattnet mer eller mindre rann ner i några minuter. Stora fontäner stod ut från vattentunnorna och trädgårdsmöblerna på uteplatsen fick ett ordentligt fotbad. Lite senare tog jag en promenad i trädgården i den ljumma kvällen. Vattendroppar glittrade i kvällssolen och pionerna hängde vattentyngda mot sina stöd. Allt blir fräscht och vackert efter ett uppfriskande regn men nu, snälla, kan vi klara oss några veckor framåt utan dessa återkommande skurar.

4 kommentarer:

 1. Svejsan! Ja vilket skyfall igår! Det fanns inga rännor som lyckades sluka det här och det var ut med hinkar och baljor för att slippa få vattenfylld altan ändå är det världsligt. Man har ju helt klart sett värre översvämningar. Tack för blomengagemang nu är jag nästan säker på att det är en brinnande buske.

  Du har mycket vackert i din trädgård och helt klart det blir fräschare efter ett regn. Idag skiner solen :-) Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Vi fick "hela" 1 mm i natt, det var allt! Men i förrgår fick vi 6 mm - vilket är alldeles perfekt, så nu kan det få vara soligt och varmt ett tag.
  Santos ska både öppnas och få s.k. sköljning genom snoppen. Jag tror inte dom gör på annat sätt när det är i urinblåsan stenarna sitter. Det är nog bara när det är i njurarna. Enligt veterinären så är det ett ganska enkelt ingrepp, men han kommer få väldigt ont efteråt och kissa blod! Inte kul!!

  SvaraRadera
 3. Ja, huja vad det regnade i förrgår :o( Plymspireorna har inte återhämtat sig riktigt och jag är just nu tacksam för att pionerna ännu inte slagit ut.

  Vad jag garvade när jag läste din kommentar om din handarbetspåse :o) Men du har ju faktiskt gnetat på rätt bra med dina rutor om de är så pass många redan. Ett par virkryck till så är du färdig :oD Fast inte just nu. Nu är det sommar och då ska man inte sitta och huka med virknålen!

  Ikväll är det första gången den här sommaren som det känns som det är det. Sommar alltså. Klockan drar mot åtta och det är fortfarande över 20 grader varmt. Skönt. Äntligen!

  SvaraRadera
 4. Åh vad du beskriver regnet på ett härligt sätt ändå..varje dag är unik och man ska njuta i alla väder tycker jag..men jag håller med dig..nu kan det gärna slösas lite sol på oss..

  Vackra bilder..mycket vackra..

  SvaraRadera