tisdag 10 juli 2012

Glad av grindar


Grindar vid infarten till trädgården är nästan ett måste på Öland. Vår ö har flera kor än bofasta människor och ofta passerar en flock kossor utanför, på väg från en hage till en annan. Dem vill man inte gärna ha besök av i trädgården! Det finns grindar av alla slag, från gamla traditionella till nyskapade, men alla speglar de den person som bor eller har bott i huset. Somliga vill vara tillbakadragna och osynliga medan andra har använt all sin skapargläjde när grinden utformas. Titta på den silverfärgade kronan på den röda grinden. Det är säkert entrén till någons privata kungadöme. Alla de här grindarna upplever jag som välkomnande och inte som utestängande. Mina grindar på bilderna hittade jag i en by på en sträcka av några hundra meter.


4 kommentarer:

 1. Så måga fina grindar! Jag önskar att någon av våra tre grindar höll den kvaliten men tyvärr har vi bara simpla hemsnickrade nätgrindar, lite skeva och gistna, men funktionsdugliga än så länge. Vi har dom mera för att stänga inne (hundarna) än för att stänga ute. Dessutom måste dom fungera på vintrarna med den snömängd vi får här.

  SvaraRadera
 2. Vackra och humoristiska grindar kan man aldrig få för mycket av!
  Själva har vi 3 stycken i två olika storlekar strikta, raka, trista, naturligtvis svarta grindar av gunnebostängsel. Dom passar ju till resten av "hundstaketet"! Men lite tråkiga är dom allt.....

  SvaraRadera
 3. Åhh... så snyggt med grindar! Det vill jag ha också :) Verkligen kreativa och skaparlusten har det inte varit ngt fel på.
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 4. ja man hittar verkligen ett stort urval av grindar hos er. Kul för jag gjorde ett urval som jag lade inder Private-temat. du känner igen alla från "er" gata :-)

  SvaraRadera