söndag 20 mars 2016

Vid Hallnäsudd

 
Vi vågade oss på att köra den gropiga och steniga "vägen" ut till Hallnäsudd igår. Bilden visar en bra sträcka av autostradan. Jag ville gärna dit eftersom det brukar finnas mycket fågel där.
 
 
Väl framme verkade det oroande lugnt. Någon lärka sjöng, det var allt. Plötsligt mötte vi en ung man med gevär. Fåglarna har stuckit härifrån för ett tag, sa han, jag har skjutit kråkor här på morgonen. Jaha, så var det med det.
 
 
Bra, sa jag, det är alldeles för mycket kråkor. Några dagar tidigare hade jag stått och sett hur de oupphörligt jagade och irriterade tofsviporna i vår hamn. De behöver verkligen skrämmas iväg så de låter alla våra sårbara och utsatta vadarfåglar häcka i fred.
 
 
Så det blev inte så mycket fågelskådning men vi fick en vacker morgon på en vacker plats!
 
 

3 kommentarer:

 1. Det verkar vackert där vid Hallnäsudd men synd att det inte var så mycket fåglar som ni tänkt er att få se där.
  Jag kommer ner till Öland troligt vis i maj och tar till mig tips här från dig som verkar intressanta. Hur hittar man till Hallnäsudd ? Har googlat men hittade inget svar.

  Önskar dig en fin söndagskväll !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 2. Vacker plats, men synd på fåglarna! Även kråkorna.....
  Det är naturligtvis aldrig bra när det blir för många av någon art, men varför har det blivit så. Vet man det?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. fin plats. känner igen mig, har varit där med min fågelskådande make. när han tittar på fåglar tittar jag på fiskebodarna och växtligheten. och dricker kaffe...

  SvaraRadera