onsdag 16 mars 2016

Det fladdrar och flaxar och kvittrar

 
15 mars: Vårens första fjäril! Vad härligt! Vi fick en riktigt solig dag i går och det blev en helt annan fart på fåglarna.
 
 
Jag strosade runt i två timmar i området runt Böda hamn och överallt var det gäss, tofsvipor och mängder av måsfåglar på väg till sina häckningsplatser.
 
 
Samtidigt läser jag i dagstidningen om värmerekord i februari och en stark oro över hur klimatförändringarna går allt snabbare. Då blev det genast lite smolk i glädjebägaren. Det är förstås inte alls bra när man tänker efter.
 
 

6 kommentarer:

 1. Härligt, underbart...vår bästa tid är nu...idag blir det Fjällmossen och brännan och kolla om tretåingen är hemma...vi tar med oss kaffe med dopp som vanligt...fick ju bilder på den för ett tag sen men hade ju inte stora gluggen med mig då utan "bara" 70-200 med konv 2,0 men idag så...
  En liten bit o gå men glugg i specialryggan för just den så funkar det...man behöver ju röra på sig ibland också...visst! :-)

  Här tittar solen fram just nu och det ser ut att bli en fin dag!

  Ha en god dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Ja, nu slås nya värmerekord hela tiden...

  Här kvittras det och lockas för fullt också, ormvråken har varit här ett tag och piiuar så trevligt i luften ovanför mig. Snart anländer nog bofinken.

  Allt gott i vårsolen!

  SvaraRadera
 3. Härliga härliga bilder...ja värmerekord känns inte så bra att ha i februari men det har varit en märklig vinter faktiskt, tror det bara har snöat 2-3 ggr!
  Näe nu ska jag ut i solen. Ha en fin dag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Vet Du vad, man nästan hör ditt fågelkvitter när man tittar på din fina bilder.
  Oh så härlig tid vi har framför oss nu.

  SvaraRadera
 5. Här kvittrar det för fullt överallt och igår såg vi sothöns i sjön. snart får man ge sig ut och börja "vårbruket". Det första är dock inte så kul, hela trädgården är full av nerfallna grenar efter all blåst som varit.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Ibland är det lugnast att inte tänka efter men tänker man efter har vi haft sådana här vintrar, vårar redan tidigare och för ganska längesen.

  Njut av dagarna som stundar, de är så underbart vackra just nu.
  Kram

  SvaraRadera