tisdag 22 mars 2016

Högtidsklädda!

 
Det glänser och blänker! Stararna har klätt sig i finaste vårdräkten. Det här stiliga gänget träffade jag på nere i vår hamn i går.
 
 
Lagom till påsk lyser det gult uppe i trädtopparna utmed min promenadstig. Det är gulsparvarna som nu har börjat med sina vårbestyr och sjunger för full hals. Ni vet...1,2,3,4,5,6, sjuuuuu. En lätt fågelsång att lära sig känna igen.
 
 
 Utifrån vattnet hörs ejdrarnas vårkonsert och långt borta i sjödiset anas ytterligare en rad ejdrar på väg.
 
 
Ovanför mitt huvud i trädgården tar trädlärkan en liten sångsväng. Vanligen sjunger han sittande på luftledningarna men ibland blir det en tur i luften också.
 
 

5 kommentarer:

 1. Stararna!
  Då vet jag att de snart är här igen, också hos oss!
  Högtidsklädda!

  SvaraRadera
 2. I hela mitt liv har staren varit den fågel som symboliserar vårens ankomst, den är en viktig fågel för mig och den dagen jag ser eller hör den är glädjen stor så tack för den bilden, nu kan jag börja lyssna efter den. Vi har satt upp så många starholkar under åren här så vi får alltid hyresgäster, när ungarna kommer går föräldrarna och pickar mat på våra grönytor, då är det gott att leva!

  ...och igår anlände bofinken.

  SvaraRadera
 3. Härliga fågelbilder - nu är det vår :)
  Ha det gott !

  Kram från Marie

  SvaraRadera
 4. Funderade över den sista bilden. Kunde inte komma på vad det var för fågel! Tack för upplysningen!
  Kram och en trevlig påsk bland utsocknes turister!
  Karin

  SvaraRadera
 5. Jag har inte sett någon stare ännu, men de måste ju ha kommit nu tycker jag. Igår gick jag åkervägar, men hörde inte några lärkor heller. De brukar annars komma i början av mars, men en klok man säger att det beror en hel del på vindarna och inte så mycket på om det är varmt heller inte, så de kanske har haft motvind i år.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera