tisdag 29 mars 2016

På schemat idag

 
Så var det månd....förlåt, tisdag igen och vardagsbestyren väntar. I dag måste jag ut och leta efter sädesärlan! Den borde finnas här någonstans nu.
 
 
Jag måste också lukta lite på kejsarkronorna på uteplatsen. De har inte kommit riktigt så här långt ännu, men bladen sprider den speciella kejsarkronedoften. Kanske inte precis den godaste aromen, men det doftar Ölandsvår.
 
 
Sedan väntar växthuset på min dagliga insats. Om jag bara gör åtminstone någon liten grej varje dag så är det snart klart för sommarens grönska.
 
 

7 kommentarer:

 1. Men oj så långt ni har hunnit med våren med sädesärlan och Kejsarkronorna som blommar nu !
  Igår var det fint och varmt här men idag verkar det inte så lovande.
  Önskar dig en fin dag och trevligheter i växthuset !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 2. Javisst är skedisarna häftiga...hade en hel förmiddag med dem (två par) vid Aspa häromdagen...kom närmare och närmare medans man satt och fikade för att till slut vara fint inom skotthåll tills det kom ett par och promenerade förbi...då flög allt...sångsvanar, gäss och kanadicker o allt vad det nu kunde vara men som tur var hade jag fått mina bilder!
  Ja, det är nästan så man blir en aning stressad med vårens alla begivenheter att hinna med så mycket som möjligt...man vill vara överallt! :-)
  Ingen sädesärla här ännu...forsärla har jag fått bild på...letar vadare men inte sett nå än...
  Björktrastar utanför mitt fönster och starar...
  Det regnar här med nu...tittar ut...oj, det regnar på rätt så bra......är gräsänkling hela dagen idag...och imorron också...

  Ha en fin månd...tisdag!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Är det sant att Du har Sädesärlan redan hos er. Här har jag inte sett till varken
  det ena eller några andra. Men just nu efter em "duggig " morgon spritter solen fram
  skönt, för det är lite grått eljest.

  SvaraRadera
 4. Idag hade jag tänkt gå ut och sitta på min trädgårdspall och rensa lite i pallkragslådorna. Ha! Gissa om jag blev sur när jag upptäckte att det regnade, ordentligt också!!
  Ibland undrar jag varför jag har så mycket grejor överallt. Förmodligen är det ärftligt, mamma hade ju presentaffär! Men så upptäcker jag ibland att precis just det där som skulle vara pricken över i, det fattas. Och så kommer det ytterligare en grej in i huset. Man måste vara prylgalen....*fniss*
  Men ibland så rycker man upp sig och säljer iväg en massa saker. Bra saker, som man letar efter några år senare. Ha, ha!
  Fast just nu är det bara detaljer till växthuset - som snart ska vara på gång - som jag letar efter. Hittade fina svarta plastbaljor på biltema, s.k. murarbaljor, som jag tror jag ska kunna använda.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Ni har kommit mycket längre på Öland än här på Åland.
  Första bilden är speciell och riktigt fin.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Då har du lite på din agenda, frågan för dig är väl ofta ett måste . . .
  Jag läste nyss att 'Det är mycket man inte behöver göra. Det citatet gillar jag.
  Jag känner ända hit att Ölandsdofterna sprider sig . . .

  Ha en fin vecka/ Eva

  SvaraRadera
 7. Så långt kejsarkronorna redan kommit. Min granne har såna i rabatten, men de är inte alls utslagna ännu och någon sädesärla har jag inte sett. Jag var på Stenstugu i eftermiddag och trodde att jag skulle få se en, men icke....
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera