lördag 29 augusti 2015

Små lätta moln...

 
Vi fick en riktigt vacker sommarhimmel i går och ännu en varm och skön dag.
 
 
Men det går inte att blunda för att hösten är här. Min lilla ljungtuva, som har flyttat till min trädgård alldeles av sig själv, blommar för fullt.
 
 
I ullungrönnen hänger det tunga klasar av bär. Skatorna tittar intresserat på dem men grenarna är lite för veka för en höstfet skata.
 
 
De vackra amiralfjärilarna kommer varje år och äter övermogna plommon

4 kommentarer:

 1. Vackra sensommarbilder du delat med dig av. Jag fick syn på en amiralfjäril också i morse som satt i solen på en gammal tall. Dock har jag inga plommon som de kan mumsa på, men trevligt att de hittat sitt middagsbord hos dig :)
  Skönt att vi får ett par dagar till av sol och värme. Det behöver vi efter sommaren som varit.
  Hade velat åkt ner till öland i augusti men fick inte min "chaufför" med mig tyvärr.
  TREVLIG HELG KERSTIN !
  KRAM från Marie

  SvaraRadera
 2. Sitter och väntar på hemsjukvårdaren, men så fort han (Yes, en kille - lite ovanligt faktiskt) varit här så bär det av till Holmhällars Pensionat nere på Sudret för lunch. OM han kommer i hyfsad tid förstås. Förra lördagen kom han kl 2 och då är det lite väl sent. Det tar en timme att åka dit!
  Vi brukar alltid äta där en gång per sommar och vill gärna göra det den här helgen när vädret är bra. Vi sitter ute i en talldunge utanför pensionaten med Santos. Mycket skönt och mysigt och dom har fantastisk mat. Smakar som hemlagat. Jag äter alltid rödspätt - en 1/2 portion för dom är jättestora - och Rolle brukar ta lammsmäcka eller falukorv. Alltså riktig husmanskost!
  Det brukar alltid vara fint väder sista veckan i aug och första i sept. Därför åkte vi alltid hit på semester då när vi inte bodde här. Bästa tiden på året.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Så fina och härliga sommarbilder. Sen kan Du ju det där med texten, som gör att bilderna bliver ännu finare.

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder (som alltid)! Så fint att du har plommon att bjuda Amiralfjärilarna på. Det trodde jag inte att fjärilar gillade.
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera